Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
FOTO

Openwaterzwemmen en Heerjansdam een perfect duo

HEERJANSDAM - Gastheer zijn voor het ONK Openwaterzwemmen. Die eer viel dit jaar wederom aan Heerjansdam te beurt. De uitverkiezing hadden ze verdiend door vorig jaar de KNZB uit de brand te helpen toen die het NK op de Bosbaan in Amsterdam in rook zag opgaan: de waterkwaliteit bleek door de aanhoudende hoge temperaturen niet goed.

In een paar dagen tijd wisten de dammers het evenement te organiseren. Het was dus niet zo gek dat de kampioenschappen dit jaar weer in het dorp aan De Waal werden gehouden. In een stormachtig decor werden afgelopen zaterdag en zondag maar liefst 42 wedstrijden gehouden in diverse disciplines van de zwemsport.

Vooral zaterdag waren de omstandigheden door de onstuimige wind die met kracht vijf tot zeven over De Waal striemde, extreem zwaar. Vanaf de spoorbrug om weg naar start-finish hadden ze vol wind tegen met een hoge golfslag. Niet alleen voor de zwemmers was het afzien. Voor de organisatie was het letterlijk alle hens aan dek om het overzicht op alle deelnemers in het water te behouden. Met zo'n zestig vrijwilligers in tientallen boten werden de zwemmers geen moment uit het oog verloren. Teamwerk tussen KNZB en de vrijwilligers van Stichting Heerjansdam Challenge in optima forma.

Tijdens het tweedaagse zwemfestijn werd ook voor de derde keer de Heerjansdamse Zwemloop gehouden en op ¼ en 1/8 triatlon gestreden.

De organisatie kijkt terug op een prachtig weekend. De draaiboeken kunnen weer de kast in. Maar niet te lang, want voor volgend jaar staat de ONK alweer op de kalender van de KNZB. Inderdaad in Heerjansdam. Waar anders.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.heerjansdamchallenge.nl

Meer berichten