Vakantie nummer twee: Polen
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Jamie

Vakantie nummer twee: Polen

Ik ben inmiddels iets meer dan een week terug uit Polen. Ik moest wel even bijkomen van die anderhalve week, ik was nog nooit zolang zonder ouders op vakantie geweest. En het was ook misschien niet zo slim om er zoveel na te plannen (dagje pretpark, festival en werk). Maar, ik ben weer bijgekomen van mijn fantastische vakantie in dit verrassende land. Iedere keer als ik aan iemand vertelde dat ik naar Polen op vakantie ging, waren mensen heel verbaasd. ,,O, dat is niet echt een bestemming waar veel mensen naar toe gaan." Nee, dat klopt, maar dat betekent niet dat het geen leuke vakantiebestemming kan zijn. Ik was al eens in Tsjechië geweest voor school, dus ik wist dat het beeld dat Nederlanders hebben van veel landen in Oost-Europa niet helemaal klopt. Hetzelfde geldt voor Polen.

De eerste paar dagen zijn we bijvoorbeeld naar een prachtig meer geweest. De meren in Polen zijn enorm en hartstikke schoon. Het water was net iets te koud om te zwemmen, wat ik toch heb gedaan, maar we hebben ook met een bootje gevaren. De accu van de boot was na de tocht leeg, maar hij wist ons nog net terug naar de waterkant te tuffen. Uiteraard hebben we in die dagen lekker veel Pools gegeten, zoals goulash, dumblings met vlees en nog veel meer. Sowieso heb ik deze anderhalve week ontzettend veel gegeten. Ik ben een moeilijke eter, maar ondanks dat vond ik alles lekker. Alleen de zuurkoolsoep was verschrikkelijk, dat raad ik niemand aan, haha.

Daarna zijn we per trein naar Wroclaw (voorheen Breslau) en Krakau gegaan. We verbleven één dag in Wroclaw, dat bekend staat om de prachtige kleurige gebouwen en de kabouters die overal in de stad staan. In Krakau zijn we drie dagen geweest, wat achteraf gezien veel te weinig was. De zoutmijnen, een stukje van Auschwitz en het centrum van de stad is het enige wat we gezien hebben. Dat was allemaal de moeite waard, maar ik wil nog zeker teruggaan naar deze fantastische stad. Polen heeft mij blij verrast, ik wil veel meer zien van dit land. Dat gaat vast goedkomen.

Meer berichten