Afbeelding

Nachtvlinders kunnen ook heel kleurrijk zijn

vrijdag 6 september 2019 20:00

REGIO - Natuurvereniging Eiland IJsselmonde houdt op vrijdag 6 september een workshop nachtvlinders kijken. De minicursus wordt met aansluitend een nachtvlinderinventarisatie gegeven. Jurriën van Dijk van de Vlinderstichting zal het theoretische gedeelte van de avond verzorgen. Daarna zal onder leiding van Dave van de Spoel, met behulp van kunstlicht geprojecteerd op een doek, nachtvlinders worden gevangen die vervolgens op naam worden gebracht.
Het is een korte cursus van een avond voor iedereen die zich afvraagt: Waarom komen motten op het licht af? Hoe kun je nachtvlinders herkennen? Zoveel verschillende nachtvlinders en hoe kun je al die soorten en families uit elkaar houden? Men leert ook hoe je nachtvlinders in de eigen tuin kunt bestuderen.

Aanvang 20 uur met theorie en zodra het donker wordt gaat men de nachtvlinders vangen in het Waalbos. De kosten voor deze minicursus bedragen acht euro voor leden en tien euro voor niet-leden. De cursusavond wordt gegeven in het Struweel, Rijksstraatweg 5, 2988 BA Rijsoord. Aanmelden bij Christa Groshart 0180-428262 of secretariaat@natuurvereniging-ijsselmonde.nl.