<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl

Stefan van Helden aast bij Vitesse op dubbele revanche

BARENDRECHT - Vitesse beleefde afgelopen seizoen een teleurstellend jaar door het mislopen van twee titels. Voor Stefan van Helden (21) was het op meerdere vlakken een lastig seizoen. Nu aast hij op eerherstel. "Twee titels halen is het doel."

Door Jeffrey van der Maten

Zaterdagavond, 1 december 2018. Het was de dag waar de korfballers van Vitesse al lang naar uitkeken: de topper tegen ONDO stond gepland, de strijd om de titel barstte al vroeg in het seizoen los. Het werd voor Van Helden echter een grote nachtmerrie. Hij ontving een rode kaart van de scheidsrechter en werd uit het veld gestuurd. "We zaten slecht in de wedstrijd en ik probeerde het vuurtje wat op te stoken bij de ploeg. Toen ik de bal van een tegenstander wilde afpakken en hij vervolgens viel, dacht de scheids dat ik hem had geschopt. Dat was echter totaal niet waar."

Vervolgens ontving hij een volgens hem onterechte rode prent. "Ik voelde me machteloos in de weken waarin ik niet speelde. Het liefst stapte ik het veld in om de ploeg te helpen. Het was echt een hele zware periode", blikt de 21-jarige Barendrechter terug. Liefst vier wedstrijden moest hij vanaf de kant toekijken. Het was iets nieuws voor hem, want nog nooit ontbrak hij zo'n lange periode. "Je komt jezelf wel heel erg tegen. Het was van mijn kant een minder jaar en daar baal ik van. Ik heb er van geleerd en dat heeft me geholpen in mijn ontwikkeling, maar we bereikten niet wat we ons ten doel hadden gesteld."

Vitesse liep namelijk in die zaalperiode de titel in de tweede klasse mis. De ploeg eindigde op de teleurstellende vierde plaats. Ook op het veld greep het naast het kampioenschap. "Enorm balen. Als je naar de kwaliteit van de groep kijkt, vind ik dat we zeker hoger hadden moeten eindigen. Dat was een grote teleurstelling."

Toch blijkt hij overtuigd van de hernieuwde titelkansen. "We hebben het afgelopen jaar veel geleerd. Daarom verwacht ik dat we dit jaar beter gaan presteren. We werken met een jonge groep, daar lag vorig seizoen af en toe onze valkuil. We waren te jeugdig in de wedstrijden en lieten ons aftroeven door meer ervaren ploegen. De koppies stonden nog te veel de verschillende kant op. Dat mag ons dit seizoen niet meer gebeuren."

En Van Helden is vastberaden zijn ploeg bij de hand te nemen. Ondanks zijn 21 jaar staat hij voor zijn vierde seizoen seniorenkorfbal. "Afgelopen seizoen ben ik al wat meer begonnen met het aansturen van mijn vak en teamgenoten. We doen het met z'n allen, maar ik wil graag medespelers helpen om een hoger niveau te bereiken."

Als het aan hem ligt, leidt dat dit seizoen tot titels. "Vitesse is mijn club en ik zou het prachtig vinden om daarmee successen te behalen. Ik vind dat we moeten durven uitspreken dat we voor het kampioenschap gaan, op het veld én in de zaal. Deze club hoort thuis in de eerste klasse en we gaan met z'n allen hard werken om naar dat niveau toe te groeien."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>