<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl

Elfhonderd kilometer op de fiets naar Tsjechië

BARENDRECHT - Afgelopen week reed een groep van 13  fietsers van Barendrecht naar Louny. De Cycletour is een tweejaarlijks fietsevenement in het kader van de stedenband tussen Barendrecht en Louny. De tour werd dit jaar voor de 12e keer gehouden. De ene keer gaat de tocht van Louny naar Barendrecht, de andere keer in omgekeerde richting. Dit jaar was het vertrek in Barendrecht.

Zaterdag 10 augustus werd het startschot gegeven door wethouder Peter Luijendijk, waarna de groep begon aan de eerste etappe naar Hasselt. Direct al een etappe van ruim 165 km.

Tot aan Breda werden ze begeleid door leden van de wielervereniging Barrhopoort.

In de dagen daarna vervolgde de groep, die bestond uit 5 Barendrechtse, 6 Tsjechische en 2 Duitse fietsers, hun tocht via Bacharach, Lohr, Pottenstein en Skalna. Halverwege de tocht was er dit keer in het Duitse Lohr een rustdag ingelast. Op deze rustdag werden er door sommige deelnemers alsnog wat fietskilometers gemaakt, terwijl anderen de dag gebruikten om het zand weer uit de tandwielen van de fiets te halen.

De dagelijkse etappes, grotendeels door heuvelachtig gebied, variërenden in lengte van 115 tot 184 kilometer. Om ervoor te zorgen dat de deelnemers goed verzorgd werden, ging er een heus begeleidingsteam mee. Dit uit vier personen bestaande team zorgde weer op uitstekende wijze voor het eten en drinken onderweg en was behulpzaam bij het plakken van lekke banden.

Zaterdagmiddag 18 augustus kwam de groep om 18.00 uur aan op het marktplein in Louny. Ze werden daar hartelijk ontvangen door burgemeester Janda, loco-burgemeester Hons en leden van de stedenband in Louny. Bij aankomst hadden de deelnemers ruim 1100 kilometer gefietst in zeven etappes.

Nieuw dit jaar waren de dagelijkse video's die op de Facebookpagina van de Stedenband werden geplaatst. Via deze dagelijkse updates konden de verrichtingen van de deelnemers goed worden gevolgd. Via de Facebook-pagina van de Stedenband Barendrecht – Louny zijn deze video's terug te zien.

Zaterdagavond genoten de deelnemers en de begeleiders van een gezellige avond in Louny. Op zondagochtend vertrokken de Barendrechtse deelnemers weer richting huis. Dit keer met zijn allen in een personenbus, met de fietsen in een grote aanhanger.

De volgende Cycletour – die dan dus van Louny naar Barendrecht zal gaan – zal plaatsvinden in 2021. Voor potentiële nieuwe deelnemers is er dus nog voldoende tijd om te beginnen met de voorbereidingen.  


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>