Afbeelding

Nieuws uit De Dierenstee

Algemeen

REGIO - Soms wordt een dier niet alleen afgestaan door de eigenaar, maar gaat het om een duo of zelfs meerdere dieren uit één huis. Een duo dat erg aan elkaar gehecht is, wordt uiteraard niet gescheiden. Toch zijn er soms redenen om dieren uit hetzelfde huis wel afzonderlijk te plaatsen, bijvoorbeeld katten die eigenlijk geen band met elkaar hebben. Daarnaast vergroot het de plaatsingskansen van een duo aanzienlijk als ze worden gescheiden, zoals in het geval van de honden Spooky en Shadow. Deze Cane Corso kruisingen zijn nog maar negen maanden oud en broers van elkaar. Ze zijn lief en vrolijk, maar ook erg druk. Shadow en Spooky zitten midden in hun puberteit en moeten nog veel leren. De basiscommando's beheersen ze redelijk en ze kunnen even alleen thuisblijven, maar het netjes meelopen aan de lijn is voor de mannen nog een uitdaging. Gelukkig vinden de broers het heel leuk om dingen te leren en zeker apart van elkaar kunnen ze aandachtig en geconcentreerd trainen. Daarnaast knuffelen ze graag en vinden Shadow en Spooky het leuk om met elkaar te ravotten.

Naast hun onstuimige gedrag moet de toekomstige baas van Shadow en Spooky ook rekening houden met hun allergieën. Ze eten daarom nu graanvrij voer en daardoor ziet hun voorheen slechte vacht er al stukken beter uit.

Uiteraard gaat de voorkeur uit naar het samen plaatsen van Spooky en Shadow. De kans is echter heel klein dat iemand twee flinke en drukke honden een kans wil geven. Om hun kansen op een nieuw thuis te vergroten, is het daarom mogelijk om of Spooky of Shadow te adopteren. Wie interesse heeft in een van deze leuke honden kan contact opnemen met De Dierenstee.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant