Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Arco van der Lee (56)

Op 2 september wordt Arco redacteur van De Schakel Barendrecht. Hoog tijd om onze nieuwe collega, maar zeker geen onbekende, eens aan de tand te voelen.

Waar kennen we jou van?
In 1987 begon ik als freelancer voor Wegener, wat later De Persgroep werd. Ik schreef toen voor Het Zuiden. In 1990 werd dit een vaste baan. Tot twee jaar geleden versloeg ik het nieuws in Barendrecht. Daarna werd ik redacteur van Dordrecht en Papendrecht. Ik woon dertig jaar in Barendrecht en ben actief bij de vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en Vrienden van de Dorpskerk. Ook help ik mee aan het Zomer- en WinterFeest.

Nu weer terug in Barendrecht als redacteur, maar bij een andere werkgever.
Ja, ik heb veel zin om het Barendrechtse nieuws weer op te pakken. Mijn interesse in wat er om ons heen gebeurt is groot. Ik ga nog steeds naar de raadsvergaderingen bijvoorbeeld. Maar niet langer dan een uurtje. Dat wordt vanaf nu weer anders.
Hoe is jouw gezinssituatie?
Erika en ik zijn dertig jaar getrouwd. We hebben twee zonen. Martin is bijna 22 en Victor 20 jaar. Ze wonen beiden nog thuis.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Met de boot en de trein naar Londen. Ik denk dat ik zo'n zeven jaar was. De hele reis en de stad heeft een grote indruk achter gelaten.

Waar word je gelukkig van?
Samen met het gezin zijn. Bijvoorbeeld samen eten, wandelen of op vakantie.

Waar ben je verdrietig om geweest?
Het overlijden van mensen in mijn omgeving. Ook toen ons konijn overleed. Je hecht je toch aan zo'n beestje.

Welke toekomstdromen heb je nog?
Ik wil de Barendrechter goed, actueel en onpartijdig informeren over wat er in Barendrecht speelt. Zowel in de krant als online. En privé, ik heb nog een lijstje met plaatsen en landen waar ik naar toe zou willen. De Baltische staten en Rome staan bovenaan.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?
Geïnteresseerd en trouw. Ik zou het fijn vinden als ze zouden zeggen dat je met mij over veel dingen kunt praten.

Wat is je guilty pleasure?
Als ik een eind moet rijden dan zet ik Italiaanse of DDR muziek op in de auto. Ook ben ik fan van het Songfestival. Het is de manier om nieuwe artiesten te leren kennen. Tussen al die rommel, zitten altijd een paar leuke liedjes.

Wat zijn je hobby's?
Ik lees graag boeken en tijdschriften. Daarnaast houd ik van treinen. Ik heb op zolder een spoorbaan. Dat vind ik leuk, maar dan zonder machinistenpet. Ik ben geen opa Flodder. Als ik bij het spoor ben, kijk ik ook altijd even of er nog bijzondere treinen staan.

Hoe sta je 's morgens op?
Ik ben een nieuwsjunk, dus mijn vaste routine is de Trouw van de deurmat halen, het Nederlands Dagblad digitaal lezen, radio aan voor het nieuws en een boterham met thee. Na een half uurtje ben ik dan weer goed op de hoogte en kan de dag beginnen.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?
Langs een modelbouwwinkel lopen zonder naar binnen te gaan. Ik wil dan altijd even kijken en met regelmaat zie ik dan ook wel iets wat ik niet kan laten liggen. Het laatste wat ik gekocht heb? Een kwastje om de strepen op een helikopter te verven.

Wat vind je stom?
Als ik rustig naar Rotterdam fiets en ik word al toeterend of bellend ingehaald door een brommer of elektrische fiets. Met die snelheden kunnen ze beter op de autoweg gaan rijden. Ook houd ik niet van mensen die zich belangrijker voor doen dan dat ze zijn.

Waar kijk je naar op televisie?
Het Journaal. En, eigenlijk is dit een guilty pleasure, Erika en ik kijken iedere week naar Wunderschön op Duitsland 3. Dat is een anderhalf uur durend, superlangzaam reisprogramma over een onbekend gebied. We nemen het zelfs op als we niet rechtstreeks kunnen kijken.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
Ik wil graag met de nieuwste technieken bijblijven. Tot nu lukt dat aardig, maar ik wil dat blijven doen. Ik vind het heel vervelend als ik niet weet waar andere het over hebben. Zoals Spotify. Ik denk dan: Dat heb ik niet nodig, want ik heb kasten vol cd's, maar ik weet dus ook niet hoe het werkt en iedereen heeft het er over.

Wil je nog iets toevoegen?
Het is belangrijk dat we in Barendrecht een krant hebben die aandacht besteedt aan het plaatselijke nieuws. En daar draag ik graag aan bij.

Meer berichten