Afbeelding

Bullit zoekt baas

Algemeen

REGIO - De laatste jaren komt de Amerikaanse Staffordshireterriër regelmatig negatief in het nieuws. Dit zorgt ervoor dat veel mensen een bepaald beeld hebben van dit ras dat in veel gevallen niet terecht is. Honden zoals Bullit hebben last van deze negatieve berichtgeving, want zij wachten helaas langer dan gemiddeld op een nieuw thuis.

Bullit is een Stafford van één jaar oud. Hij is een hele lieve hond, maar zijn lieve karakter toont hij niet altijd bij een eerste ontmoeting. In de basis is Bullit namelijk vrij onzeker, maar met een rustige benadering is het vertrouwen van Bullit snel te winnen, zeker als je hem iets lekkers kunt aanbieden. Wie eenmaal het vertrouwen van Bullit heeft gewonnen en een klik met hem heeft, krijgt daar een geweldig maatje voor terug. Bullit is heel aanhankelijk en kruipt het liefst bij je op schoot. Hij vindt het ook fijn om actief bezig te zijn. Meerennen naast de fiets vindt Bullit bijvoorbeeld leuk en dat is ook een goede manier om zijn energie kwijt te kunnen. Hij heeft wel een duidelijke en standvastige baas nodig, een echte leider. Dan is Bullit namelijk prima te corrigeren, als hij bijvoorbeeld aan de riem trekt tijdens een wandeling, en luistert hij heel goed naar de commando's. Bullit heeft ook een rustig en ervaren persoon nodig die hem veel tijd en aandacht kan bieden. Hij is namelijk graag bij je in de buurt en vindt het vaak niet fijn om alleen thuis te blijven. Daarnaast zoekt Bullit ook steun bij zijn baas in spannende situaties. Voor deze lieve hond wordt daarom iemand gezocht die veel thuis is of Bullit zoveel mogelijk mee kan nemen. Wie geeft hem een kans?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant