Van links naar rechts  mevrouw Kamp (zij nam namens haar man de verenigingsspeld in ontvangst, omdat hij ziek was), meneer Van Dongen, burgemeester Van Belzen en meneer Visser (het oudste en nog actieve lid die de gemeentelijke Waarderingsoorkonde in ontvangst mocht nemen namens de vereniging). En vooraan in de scootmobiel: mevrouw De Vrijer. (foto: gemeente Barendrecht)
Van links naar rechts mevrouw Kamp (zij nam namens haar man de verenigingsspeld in ontvangst, omdat hij ziek was), meneer Van Dongen, burgemeester Van Belzen en meneer Visser (het oudste en nog actieve lid die de gemeentelijke Waarderingsoorkonde in ontvangst mocht nemen namens de vereniging). En vooraan in de scootmobiel: mevrouw De Vrijer. (foto: gemeente Barendrecht)

Waarderingsoorkonde voor tuindersvereniging

Algemeen

BARENDRECHT - Op zaterdag 31 augustus ontving tuindersvereniging ATV Barendrecht een Barendrechtse Waarderingsoorkonde. Dit gebeurde tijdens de seizoensafsluiting van de vereniging. Burgemeester Jan van Belzen overhandigde de gemeentelijke onderscheiding aan het oudste en nog actieve lid van de vereniging, de heer Visser. De vereniging ontving deze Waarderingsoorkonde ter ere van haar 40-jarig bestaan.

ATV Barendrecht maakt tuinieren voor alle leeftijden mogelijk, op een mooi en verzorgd complex. De vereniging biedt ongeveer 100 leden de mogelijkheid om sociale contacten te leggen en de passie voor tuinieren met elkaar te delen. Dat het complex zo netjes verzorgd is, is te danken aan de inzet van vrijwilligers die allerlei werkzaamheden uitvoeren. In de 40 jaar dat de vereniging bestaat, zijn er 2 leden benoemd tot erelid.

De ATV Barendrecht kent een roerige geschiedenis. Het begon allemaal met een oproep in De Schakel in 1977 waarin volkstuinen te huur werden aangeboden op een perceel aan de Gebroken Meeldijk. Er kwamen veel reacties. Twee jaar later werd de volkstuinvereniging opgericht en meteen het eerste jaar werden er al 110 tuinen verhuurd. In 1981 kreeg het complex aan de Gebroken Meeldijk de bestemming 'industrieterrein'. Toen zijn er verschillende stappen ondernomen om de toekomst van de vereniging veilig te stellen. Zo sloot de vereniging in 1985 aan bij het Algemeen Verbond van Volkstuinders Verenigingen in Nederland (AVVN). Er volgde een Nota Volkstuinenbeleid in 1987 en er werd een nieuw complex aan de Stationsweg gekocht en ingericht. In 1989 en 1990 vond de verhuizing plaats en in 1992 werd het nieuwe terrein feestelijk geopend.

Na uitreiking van de Waarderingsoorkonde, ontvingen drie jubilarissen van de vereniging uit handen van de burgemeester een 'verenigingsspeld' van de ATV en een oorkonde van de AVVN. Het gaat om:

Mevrouw De Vrijer is 41 jaar lid en stond aan de wieg van de vereniging als mede-oprichtster. Ze was lange tijd secretaris en ook een periode voorzitter. Eerder is zij al door de vereniging benoemd als Erelid.

Meneer Van Dongen is 40 jaar lid van de vereniging en is 6 jaar bestuurslid geweest.

 Meneer Kamp is ook al 40 jaar lid en is enige tijd penningmeester geweest.

Advertenties uit de krant