Wanneer is het weer vakantie?
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Jamie

Wanneer is het weer vakantie?

Deze week start de eerste schoolweek van mijn derde jaar journalistiek. Ik begin met mijn minor, een soort specialisatie, Audio Visual Storytelling. Ik leer daar meer over beeldtaal bij video's, documentaires en films. Ik heb zin om weer naar school te gaan, maar ik heb ook een hele mooie zomervakantie om op terug te kijken. Het is jammer dat die zo snel voorbij ging.

Want die weken waren niet alleen maar oneindig Netflix kijken. Dat laatste was sowieso een beetje zonde, want het was deze zomer heerlijk weer. Ik moet wel toegeven dat ik toch geprobeerd heb om met mijn laptop in de tuin te zitten en een serietje te kijken. Eigenlijk best erg, maar ja het werkte toch niet dus ik ben er snel mee gestopt.

Bovendien heb ik het daar veel te druk voor gehad. Ik heb (zoals jullie misschien hebben gelezen) twee vakanties achter de rug. Ik ging eerst met vrienden een weekje naar Boedapest en daarna ging ik naar meerdere plaatsen in Polen. Het waren beide doe-vakanties, tijd om even niks te doen was er bijna niet. Zowel in Boedapest als in Polen heb ik een keertje gezwommen, in het laatste land zelf twee keer. Voor de rest was het veel lopen en zoveel mogelijk zien, ondanks de hoge temperaturen.

Daarnaast heb ik de afgelopen weken veel gewerkt. Behalve mijn columns hier in De Schakel, heb ik ook nog ander journalistiek werk. Ik schrijf voor de filmwebsite Hollywoodnieuws.nl en ik schrijf voor het AD Rotterdams Dagblad, mijn oude stageplek. Voor het AD heb ik deze vakantie misschien wel het meeste gedaan. Het is ook een stuk intensiever dan de andere twee baantjes, doordat ik naar buiten moet om naar evenementen te gaan en mensen te interviewen. Dat vind ik ook zo leuk aan journalistiek: je komt op plekken en ontmoet mensen die je anders nooit zou zien.

Kortom: deze zomervakantie zat bomvol en tijd om te luieren zat er niet in. Ik vind het leuk dat school weer begint, maar ik kan nog wel een paar weken vakantie gebruiken. Wanneer is de volgende?

Meer berichten