Plusklas De23. (foto: pr)
Plusklas De23. (foto: pr)

Lessen voor hoogbegaafde kinderen bij Plusklas De23

Algemeen

BARENDRECHT - Op 17, 18 en 19 september start Plusklas De23 een nieuwe reeks lessen van 10 ochtenden.
De23 is een externe plusklas en biedt wekelijks tijdens schooltijd les aan (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, die op hun eigen basisschool te weinig uitdaging ondervinden. Aan de hand van een projectthema zijn we bezig met onderzoeken en ontwerpen. Afgelopen jaar ging het onder meer over kaartprojecties en klimaatreis (thema aarde), escaperooms ontwerpen (thema techniektoernooi) en een trekvogelspel maken (thema vogels). Daarnaast verdiepten de kinderen zich bijvoorbeeld in filosofie, mindset of wiskundige raadsels. Ook staan ze regelmatig stil bij inzicht in eigen talenten of bekijken ze wat hoogbegaafdheid voor onszelf betekent.

Er zijn op drie dagen plusklasgroepen. Op dinsdag is er plusklas voor de midden-bovenbouw (kinderen van groep 5 t/m 8), op woensdag voor de bovenbouw (groep 6 t/m 8) en op donderdag voor de onder-middenbouw (groep 1 t/m 4). De lestijden zijn van 8.30/8.45 tot 12.00 uur. De lessen worden gegeven in de eigen ruimte van De23 aan de Kruidentuin 10. Een eerste les is altijd een (gratis) proefles.

Ouders kunnen hun kind aanmelden via contact@de23.nl of via 06-48862921. Vanwege de leerplicht dient de basisschool toestemming te geven voor deelname aan de plusklas.

Plusklas De23 is opgericht door Irmgard Ballast. Zij is universitair opgeleid, ze is oud-Leonardoleerkracht en gediplomeerd ECHA-specialist hoogbegaafdheid. Ook is zij KernTalentenanalist. Meer informatie is te vinden op www.de23.nl .

Advertenties uit de krant