Andes is een lieve kruising Hollandse Herder van één jaar oud.
Andes is een lieve kruising Hollandse Herder van één jaar oud.

Herder Andes zoekt een baas

Algemeen

REGIO - Herders, zowel de Duitse, Mechelse als Hollandse Herders, zijn regelmatig in De Dierenstee te vinden. Ook op dit moment wachten twee Herders in het dierenopvangcentrum op een nieuwe baas, Andes is een van hen.

Hij is een lieve kruising Hollandse Herder van één jaar oud. Een jonge knul dus en dat merk je aan zijn gedrag; Andes is heel energiek en speels.

Binnenshuis is Andes een hele gezellige en aanhankelijke hond die graag bij zijn baas in de buurt is. Buitenshuis is te merken dat Andes nog het een en ander moet leren. Hij is erg gevoelig voor prikkels, reageert op die prikkels en dat bezorgt hem veel stress. Tijdens een wandeling valt Andes uit naar alles dat wielen heeft én alles op vier poten. Als hij afgeleid wordt door bijvoorbeeld een auto of andere hond, dan kan Andes flink aan de riem trekken. Het is daarom belangrijk dat hij leert om alles prikkels te negeren en zich op zijn baas te richten. Andes wordt hier momenteel in getraind, maar zijn toekomstige eigenaar moet dit voortzetten. Want hoe meer Andes leert om zijn aandacht aan zijn baas te geven met een positieve beloning als gevolg, hoe beter dat voor hem is. Gelukkig is Andes een hond die snel leert en het heel fijn vindt om voor zijn baas te werken.

Zijn toekomstige baas moet ook rekening houden met de verlatingsangst van Andes en zijn gedrag richting andere honden. Met sommige soortgenoten kan hij het goed vinden, maar Andes kan ook heel fel reageren als hij een andere hond ziet. Hij heeft daarom een ervaren, stabiele en consequente eigenaar nodig en een heel rustig thuis. Maar wie met Andes aan de slag gaat, krijgt daar een fijne huisgenoot voor terug.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant