(foto: Voedselbank)
(foto: Voedselbank)

Jarige Voedselbank houdt barbecue

Algemeen

BARENDRECHT - Op zaterdag 24 augustus zette de Barendrechtse Voedselbank zijn vrijwilligers in het zonnetje. Sommige vrijwilligers weten nog van het begin, inmiddels vijftien jaar geleden. Toen draaide de Voedselbank nog niet zo professioneel. Nu is het een geoliede machine. Inkomende goederen van bedrijven en winkels vinden hun weg naar het magazijn door vrijwilligers die met de VB-vrachtwagen overal spullen ophalen. In de unit sorteert een ander team levensmiddelen op datum en soort. Weer een andere groep vrijwilligers zorgt op vrijdag voor het vullen van de kratten voor de klanten. En daarna op vrijdagmiddag worden de cliënten geholpen door het uitdeelteam. Dan zijn er nog de schoonmakers want voedselveiligheid wordt streng bewaakt. Dat is aan bestuurslid Bea Aziz prima toevertrouwd. Het verdere bestuur bestaat uit Aad de Lange (voorzitter), Henk Heller (penningmeester) en Ingrid Filius (secretaris). Hun werk gebeurt achter de schermen. Het werk van de intakers is zichtbaar voor de cliënten, maar nauwelijks voor de buitenwacht. Hun nodige werk (financiële screening) zorgt ervoor dat de klanten voortaan wekelijks een pakket levensmiddelen mogen halen ­; of niet.

"Van diverse winkels mochten we voedsel voor het feestje gebruiken. Daardoor werden de klanten gelukkig niet tekort gedaan de afgelopen weken. Meerdere vrijwilligers bereidden salades of vlees. Koster Rob van de Dorpskerk stelde spullen beschikbaar, zoals twee barbecues en de sausketel. Dit kwam hij brengen en ophalen. Top service!", vertelt Judith Quaak.

"Er was duidelijke sprake van saamhorigheid. En dat is maar goed ook, want er is werk aan de winkel. Er wordt verwacht dat de komende maanden het klantenaantal zal toenemen."
 

Kent u/bent u iemand of een gezin dat financieel nauwelijks het hoofd boven water kan houden? Bel naar: 06-81512138 of mail naar: intake@voedselbankbarendrecht.nl

Advertenties uit de krant