De Dorpskerk van Heerjansdam.
De Dorpskerk van Heerjansdam.

Expositie over 'Het Glazen Huis van Heerjansdam'

Algemeen

HEERJANSDAM – Het oude Postkantoor van het Heerjansdams Historisch Genootschap is op 7 september weer open voor het publiek.

Bestuur en vrijwilligers zijn aanwezig om op vragen in te gaan over de geschiedenis van Heerjansdam. Ook wie op zoek is naar Heerjansdamse familiewortels kan terecht. Men helpt bezoekers graag verder op weg met de familiestamboom. De heer Dirk Oomsen kan met enkele klikken familiegegevens koppelen aan fotobestanden, waaronder familiefoto's en familiegrafmonumenten.

Wie nog geen Vriend van het Genootschap is, kan binnenkomen en zich laten verrassen. Het Genootschap telt momenteel ruim zeshonderd Vrienden. De planning is dat op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober het nieuwe Jaarboek zal worden gepresenteerd.
In 1959 werd het nieuwe gemeentehuis aan de Dorpsstraat officieel geopend en in gebruik genomen. Dit zestigjarig bestaan van het 'glazen huis' zal met een expositie centraal staan tijdens dit weekend van het Historisch Genootschap.

Het is een flinke opsteker voor het Genootschap dat er steeds meer bezoekers het Oude Postkantoor weten te vinden. Tussen 10 en 12 uur is iedereen welkom.

Het clubgebouw staat aan de Vlasakkers in Heerjansdam, achter de historische Dorpskerk. Meer informatie via www.historisch-genootschap-heerjansdam.nl.

Advertenties uit de krant