Het voormalige gebouw van Edudelta.
Het voormalige gebouw van Edudelta.

Gemeente onderzoekt aankoop schoolgebouw Edudelta

Algemeen

BARENDRECHT - Voor het einde van het jaar wordt duidelijk of de gemeente Barendrecht het schoolgebouw van het vroegere Edudelta College aan de Dierensteinweg 2 koopt. Dat schrijft wethouder Peter Luijendijk in een brief aan de gemeenteraad.

Nadat het Edudelta College in 2018 stopte, gaf de gemeenteraad aan dat het gebouw van de school behouden moet worden voor onderwijsdoeleinden. Momenteel huurt de gemeente het gebouw, omdat leerlingen van het OZHW Groen College hier les krijgen. De gemeente heeft ook dit schooljaar een zorgplicht voor de huisvesting van deze leerlingen. Een ander deel van het gebouw wordt gehuurd door MBO-school Lentiz.

Wethouder Luijendijk laat nu onderzoeken of het haalbaar is om het gebouw te kopen van Edudelta, dat nog steeds eigenaar is. De huur wordt intussen voortgezet tot en met 31 december 2019. Dat kost de gemeente 102.000 euro. Voor de gemeenteraad kan de brief van de wethouder niet als een verrassing komen. De raad is in april al vertrouwelijk geïnformeerd over de mogelijke aankoop van het pand.

Gemeenteraadslid Nicoline Blankenstein (EVB) heeft het college vragen gesteld over de zaak. Ze wil weten wanneer duidelijk is waar de leerlingen na 31 december worden gehuisvest.

Advertenties uit de krant