(foto: Brandweer Barendrecht)
(foto: Brandweer Barendrecht)

Brandweer Barendrecht landskampioen Water Oppervlakte Redding

Algemeen

BARENDRECHT - Brandweer Barendrecht is zaterdag landskampioen Water Oppervlakte Redding (WOR) geworden.

Zaterdag 7 september streden meerdere brandweerploegen in Vianen om de landstitel. De oppervlakteredders uit Barendrecht wisten, vijf jaar na hun eerste wedstrijd, eindelijk de landstitel te bemachtigen. Het zogenoemde Water Oppervlakte Redding (WOR) team uit Barendrecht eindigde in voorgaande jaren ook hoog, maar wist nog nooit landskampioen te worden.

In Vianen wisten de Barendrechtse brandweerlieden teams uit Balk, Naarden, Nieuw-Lekkerland, Maurik en Opheusden achter zich te houden. Tijdens deze wedstrijden kregen de ploegen diverse uitdagingen en dilemma's te verwerken. Een jury van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) beoordeeld de ploeg op diverse onderdelen. Tijdens deze finale moesten de ploegen meerdere personen uit het water redden, stond er een auto in brand en kreeg het team te maken met een reanimatie.

Binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zijn sinds 2013 een aantal WOR-teams. Deze specialistische teams worden onder andere gealarmeerd bij een persoon of voertuig te water, maar kunnen ook uitstekend worden ingezet bij dieren die in het water terecht zijn gekomen. Het Barendrechtse team is de laatste jaren niet alleen ingezet in de eigen gemeente, maar ook bij incidenten in Albrandswaard, Oud-Beijerland, Ridderkerk en Rotterdam-Zuid.

Advertenties uit de krant