<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
(foto: De Schakel Barendrecht)
(foto: De Schakel Barendrecht) (Foto: )

Het Kruispunt viert 25-jarig bestaan met gratis evenement

BARENDRECHT - Het Kruispunt viert zaterdag 14 september haar 25-jarig bestaan én de opening van het nieuwe culturele seizoen.

Voor Het Kruispunt staan twee podia waarop artiesten als Jim Bakkum, VOF de Kunst, The Bentleys en Sita (als Doornroosje) een voorproefje geven van hun voorstelling die in seizoen 2019-2020 in het theater te zien is. Er treden ook lokale verenigingen op, de winnaars van Talent Stage laat van zich horen en DJ Perry zorgt voor muziek. De presentatie is in handen van 'jakhals' Sjoerd van Oortmerssen. De toegang is gratis.

Culturele markt

Op de culturele markt op de Middenbaan kunnen bezoekers zich laten inspireren en informeren door de vele (culturele) organisaties die Barendrecht rijk is.

Tijdens de culturele opening is er niet alleen iets op de twee buiten podia te zien, maar zijn er ook allerlei andere activiteiten. Zoals een workshop persberichten schrijven bij Digitaal Dagblad, schminken, een meet & greet met Elmo of schuif aan bij de voorstellingen van Het Kleurfeest in de Bibliotheek. Neem een kijkje in de studio van Exxact Barendrecht en ga op de foto in de bibliotheek van toen.

Hakim is te zien op het trappodium. Hij op z'n best in een interactieve show voor de kleine maar zeker ook voor grote mensen. Het is iedere keer weer een verrassing waarmee hij aan komt zetten. of het nu iets geks is uit de sprookjes van duizend en één nacht, iets geestigs met stoere cowboys en indianen of picknick perikelen in de buitenlucht: met Hakim op z'n best is alles mogelijk. Hakim is een Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler, die bij het grote en kleine publiek bekend is door zijn rol in Sesamstraat.

In de photobooth kunnen bezoekers op de foto met oud bibliotheekmateriaal in 'De bieb van toen'.

Het Kleurfeest is een muzikaal tekenavontuur. Kinderen ontmoeten en inspireren elkaar al tekenend op het grote speelvlak en werken zo samen met twee tekenaars aan een groot kunstwerk. De muzikale omlijsting werkt betoverend; de zanger/gitarist brengt live liedjes uit de hele popgeschiedenis.

Digitaal Dagblad geeft een workshop persberichten schrijven waarin je alle ins en outs leert. Aan de workshop 'persberichten schrijven' zijn geen kosten verbonden. Van tevoren inschrijven is wel verplicht, want de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je in via emailadres rene.dons@digitaaldagblad.nl. Je krijgt een bevestiging als je mee kunt doen.

Open studio

Tussen 10.00 en 17.00 uur doet Exxact Barendrecht verslag van alle activiteiten in en rond Het Kruispunt tijdens de start van het Culturele seizoen. Met presentatie vanuit de studio en verslaggeving binnen en buiten. Ben jij benieuwd hoe radio wordt gemaakt? Exxact Barendrecht zet de deur voor je open en kijk mee tijdens de liveuitzending.

Tentoonstelling

Bezoek ook de fototentoonstelling en ga mee terug in de tijd. Bekijk de transformatie van het gebouw door de jaren heen en herken je alle 25 covers van de theaterbrochures nog? De fototentoonstelling is in samenwerking met de Historische Vereniging Barendrecht gerealiseerd en met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds tot stand gekomen. De tentoonstelling is van 14 tot en met 26 september gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van Het Kruispunt.

De opening van het culturele seizoen is een samenwerking tussen Het Kruispunt en BIZ Barendrecht (winkeliersvereniging) en is mede mogelijk gemaakt door de Popunie, Stichting Elise Mathilde Fonds, DeltaPORT Donatiefonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Informatie

Het evenement vindt plaats van 11.00 tot 17.30 uur in en om Het Kruispunt en is gratis toegankelijk.

Meer informatie en het blokkenschema is te vinden op de website
www.hetkruispunt.nl/25jaar.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>