Amazing Kids & Teens. (foto: Arnold Sluijs)
Amazing Kids & Teens. (foto: Arnold Sluijs)

Geslaagde Startzondag in Bethelkerk

Algemeen

BARENDRECHT – In de Bethelkerk werd zondag de gezamenlijke startzondag van de Augustinusparochie, Bethelkerk, Dorpskerk en Carnisse Haven gehouden.
Met de startzondag werd de start van het nieuwe kerkelijke seizoen gevierd. Voor het eerst werd de gezamenlijke startzondag in de Bethelkerk gehouden. Veel mensen waren naar deze feestelijke dienst gekomen. De voorgangers waren pater Chima Azaye en ds. Henk-Jan Ketelaar. Het kinderkoor Amazing Kids & Teens onder leiding van Hanneke Scherff zong enthousiast liederen uit eigen werk en gebruikte veel expressie waardoor de boodschap extra duidelijk werd gebracht.
Het thema van deze dienst was 'Een goed verhaal'. Verhalen werden gedeeld door mensen die actief zijn in het Platform Vluchtelingen. Een aantal nieuwkomers uit Eritrea vertelde iets van hun eigen verhaal. Iedereen kon met zijn of haar smartphone meedoen aan een quiz over bijbelverhalen. De schriftlezing ging over 'De terugkeer van de verloren zoon'. In de verkondiging maakte ds. Ketelaar duidelijk dat bijbelverhalen vaak over bevrijding gaan en dat Gods verhaal zichtbaar wordt door mensen die zich inzetten voor bevrijding, gerechtigheid, verzoening en liefde.
Na afloop van de dienst  was er koffie en thee met lekkernijen op het plein bij de Bethelkerk. Bezoekers brachten zelf van alles mee voor bij de koffie en de mensen uit Etritrea hadden voor iedereen die eens iets anders wilde proeven Eritrese gerechten en Eritrese koffie gemaakt.

Advertenties uit de krant