Netty werkt volop met epoxy.
Netty werkt volop met epoxy.

Kunstroute: Netty van Zetten experimenteert met Epoxy

Algemeen

BARENDRECHT - Kunstroute Barendrecht vindt op 5 en 6 oktober plaats van 11 tot 17 uur. Ook Netty van Zetten zal zijn kunstwerken tonen.

Netty van Zetten is een veelzijdig kunstenaar die haar opleiding deels kreeg aan de Academie voor Beeldende Kunsten, welke zij na twee jaar verliet omdat deze niet geheel paste bij haar visie op kunst. Daarna voltooide ze met succes de opleiding M.O. handvaardigheid aan de Nutsacademie.

Zij is enige tijd verbonden geweest aan het Middelbaar Onderwijs als docente handvaardigheid. Daarna werkte zij meer dan vijftien jaar als docente boetseren en beeldhouwen voor volwassenen bij het Kreatief Werkhuis en To Be in Barendrecht en bij de Volksuniversiteit in Ridderkerk.
Zij gaf onder andere cursussen boetseren voor kinderen en ze werkte met tienergroepen aan zandsculpturen. Voorts leerde ze volwassenen werken met speksteen en klei. Zij heeft altijd met veel verschillende technieken en materialen gewerkt zoals: metaal, klei, cement, speksteen en mergel.

Expoy
De laatste jaren is zij enthousiast en veel aan het experimenteren met epoxy.
Epoxy is een kleur- en reukloze weerbestendige kunsthars, die vele mogelijkheden biedt zowel in het platte vlak als in 3D. Er kunnen pigmenten worden toegevoegd die voor een diversiteit aan kleuren kunnen zorgen.
Het is een boeiend en verrassend proces waarin de epoxy op verschillende materialen kan worden aangebracht.

Een prachtig 3D object in de vorm van een Oloïde (zie foto), is uitgevoerd in epoxy en kleine glasstukjes en geeft zowel in zonlicht als met ingebracht kunstlicht een schitterende uitstraling. Het was één van de meer dan 8000 inzendingen voor de Rembrandt tentoonstelling in het Rijksmuseum. Helaas zat zij niet bij de laatste ronde.

Netty geeft workshops epoxy, speksteen en gips. Daarnaast zijn er losse lessen te volgen

Meer over Netty van Zetten via www.nettyvanzetten@live.nl.

Kijk voor meer informatie en de deelnemers van Kunstroute Barendrecht op www.kunst
route-barendrecht.nl.

Advertenties uit de krant