Logo deschakelbarendrecht.nl
De tentoonstelling in D'Ouwe School.
De tentoonstelling in D'Ouwe School.

Veel belangstelling voor Barendrechtse Brug

BARENDRCHT - Er is grote belangstelling voor de tentoonstelling over de Barendrechtse Brug en voor het boek 'Baken in het landschap'.

Tentoonstelling

Op zaterdag 14 september, Open monumentendag, was er veel bekijks bij de expositie '50 jaar nostalgie' van de Historische Vereniging Barendrecht. Hier staan de Barendrechtse Brug en de bouw van de Heinenoordtunnel centraal.

"Het was ouderwets gezellig. Bij de foto's en objecten werden door de bezoekers verhalen en ervaringen over de brug verteld. Ook de geur van teer op de plank die op het wegdek van de draaibrug had gelegen gaf een gevoel van brughistorie", vertelt Roelof Roomer.

Vanwege de grote belangstelling tijdens Monumentendag is de met enkele weken verlengd.

Het museum van de Historische Vereniging is extra geopend :

Zaterdag 21 en 28 september van 14.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag 5 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Bezichtiging buiten deze openingstijden kan op afspraak.

Boek

Het boek 'Baken in het landschap' van Arco van de Ree met verhalen over de brug raakte zaterdag bij de Historische Vereniging uitverkocht. Roelof Roomer verwacht dat het over twee weken weer leverbaar is.  Tijdens de extra openingsdagen kunnen bezoekers vooraf inschrijven voor een exemplaar.

The Read Shop op de Middenbaan had vorige week extra exemplaren van het boek gekregen. Zaterdagmiddag was het boek daar vrijwel uitverkocht.

Meer berichten