Geelgerande waterkever.
Geelgerande waterkever.

Waterinventarisatie in het Waalbos

Algemeen

REGIO  - Zondag 22 september organiseert Natuurvereniging IJsselmonde in samenwerking met Het Hoeksche Waards Landschap een excursie met een waterinventarisatie.
Tijdens deze excursie zullen deskundigen van Hoeksche Waards Landschap een aantal sloten bevissen om te kijken welke vissen en waterbeesten erin zitten. Daarbij kan gedacht worden aan de larven van libellen maar ook waterkevers en wantsen.
De excursie start om 10.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, gelegen achter het parkeerterrein van Ross Lovell.

Libellenlarven leven soms wel 2 tot 3 jaar in het water voordat ze uit het water kruipen om een volwassen libel te worden. Omdat het Waalbos nog vrij nieuw is maar wateren al langer aanwezig zijn en omdat er op sommige plekken sprake is van kwel, is het interessant om te kijken of er verschillen zijn tussen de verschillende wateren. Ook interessant is het om te kijken of er nog steeds modderkruipers voorkomen in het Waalbos en of er sprake is van de aanwezigheid van exoten. Deelname aan de excursie is gratis. Aanmelden is verplicht.

Meer informatie over de excursie en aanmelden bij secretariaat@natuurvereniging-ijsselmonde.nl .

Advertenties uit de krant