2Acoustic aan het werk op de Middenbaan (foto M. Slijkoort)
2Acoustic aan het werk op de Middenbaan (foto M. Slijkoort)

2Acoustic biedt vermaak op de Middenbaan

Algemeen

BARENDRECHT - Tijdens de Culturele Uitmarkt van zaterdag was het Barendrechtse duo 2Acoustic ook van de partij. Op verschillende locaties op de Middenbaan vermaakten zij het publiek met hun live muziek.

2Acoustic bestaat uit percussionist/drummer Ruben Gouman en zanger/gitarist Henk Elderson. Zij leerden elkaar kennen tijdens de repetities voor het openluchttheaterstuk Zand Erover in 2006. Sindsdien werken ze in verschillende formaties samen. Met Glenda Peters vormen ze Triple B en maken ze deel uit van Puur en Simpel. Daarnaast spelen ze in de band Fusion. Ruben werkte ook mee aan enkele solo projecten van Henk, zoals de CD's The Sabbatical (2010) en Huilebabbels (2017).

Als duo brengen ze melodieuze popliedjes van de zestiger jaren tot nu ten gehore. Klassiekers als Heart of Gold van Neil Young en TIll there was you van The Beatles worden afgewisseld met bijvoorbeeld Katy Perry's Chained to the Rhythm. Af en toe spelen ze eigen werk van Henk, zoals het grappige bluesnummer Huilebabbels of de reggaesong Woe is me.

Op de Middenbaan hadden ze het, geholpen door het mooie weer, goed naar hun zin. Er was veel publiek dat zichtbaar genoot van de muziek. Het verplaatsen tussen verschillende plekken op de Middenbaan was geen probleem.  "Doordat we weinig spullen nodig hebben, zijn we in vijf minuten klaar met opstellen", aldus Henk. "En de winkeliers waren zo vriendelijk om ons de stroom voor de versterker te leveren."

Wie contact wil met 2Acoustic om een optreden te boeken, kan een mail sturen naar henk@elderson.com.

Advertenties uit de krant