Ruben Maalman aan het werk met de nieuwe raamdecoratie van De Baerne (foto Henk Elderson)
Ruben Maalman aan het werk met de nieuwe raamdecoratie van De Baerne (foto Henk Elderson)

Ramen van De Baerne opgefleurd

Algemeen

BARENDRECHT - De Baerne is een markant gebouw op de hoek van de 1e Barendrechtse weg en de Buitenlandse Baan. Opvallend is de docentenkamer met de rondlopende gevel en de langwerpige ramen. Sinds kort zijn deze ramen opgefleurd.

KunstCreatief Barendrecht en CultuurLocaal verzorgen sinds 2016 in De Baerne lessen op het gebied van beeldende kunst, muziek en theater. Inmiddels zijn beide stichtingen uitgegroeid tot vaste waarden in de Barendrechtse samenleving, met de Baerne als hun vertrouwde thuisbasis.

Enige tijd geleden werden de logo's van KunstCreatief en CultuurLocaal al bij de ingang aangebracht. Nu zijn de logo's ook vanaf de 1e Barendrechtse weg zichtbaar op de ramen van de docentenkamer.

Kunstenaar-docent Ruben Maalman, illustrator bij KunstCreatief, heeft de grote raamstickers gemaakt en aangebracht. Het werk werd bemoeilijkt doordat het juist was gaan regenen, maar Ruben liet zich daardoor niet weerhouden.

KunstCreatief en CultuurLocaal zijn blij met de nieuwe decoratie, die goed laat zien dat de instellingen zij aan zij in het gebouw actief zijn.

Advertenties uit de krant