Daisy Correia (bron: Pascal's Music pics).
Daisy Correia (bron: Pascal's Music pics).

Daisy Correia zingt fado in Carnisse Haven

Algemeen

BARENDRECHT  - Sinds 2016 organiseert commissie Cultuur Carnisse Haven met succes een aantal concerten per jaar voor belangstellenden in en rond Barendrecht in Carnisse Haven, Noordersingel 30. Het eerstvolgend concert vindt zaterdag 21 september plaats om 20.00 uur met Daisy Correia. Een bevlogen vertolkster van Fado, het Portugese levenslied.

Fado is in Portugal een zeer gewaardeerde zangkunst die vroeger uitsluitend in kroegen werd gezongen. Fado geeft stem aan de gemoederen van het leven, verdriet, melancholie, blijheid, weemoed, saudade en niet te vergeten de feeststemming.

Daisy Correia schrijft ook haar eigen repertoire. Zij is de enige in Nederland die het jaren geleden aandurfde om de Fado in het Nederlands te zingen en Nederlandse nummers te vertalen naar het Portugees. Dat zal ze ook in Carnisse Haven laten horen. Daisy wordt begeleid door Antonio Costa (Portugese gitaar) en Frank Keijzer (piano). Meer informatie over Daisy en haar repertoire is te vinden op www.daisycorreia.nl.

Kaarten zijn nog in de voorverkoop verkrijgbaar via reservering.carnissehaven@gmail.com o.v.v. 'Daisy Correia'. Kosten € 15,- (jongeren tot 16 jaar gratis). Aan de deur geldt een toeslag van € 2,50.

Advertenties uit de krant