De zonnepanelen komen in een driehoek tussen spoor, snelweg en 1e Barendrechtseweg.
De zonnepanelen komen in een driehoek tussen spoor, snelweg en 1e Barendrechtseweg.

Zonnepark ten westen van Barendrechtseweg

Algemeen

BARENDRECHT – Er is een plan voor een zonnepark ten westen van de 1e Barendrechtseweg, tussen het goederenspoor en de A15. De raadscommissie Ruimte stemde er dinsdag mee in dat er een ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd.
De driehoek tussen de 1e Barendrechtseweg, de A15 en het spoor is nu in bezit van de spoorwegen. De gemeente Barendrecht is bezig met het aankopen ervan.
Alle partijen staan positief tegenover het plan. Johan Lengkeek (CDA) en Ada Dekker (GL) vroegen wel aandacht voor de buizerd die in het gebied is gesignaleerd. De wethouder kon meedelen dat er enkele bomen blijven staan, zodat de vogel daar een nest kan maken.
Marcel Hazebroek (EVB) wees op het reflecteren van zonlicht. Dat zou hinder kunnen veroorzaken voor verkeer op de A15. Rijkswaterstaat heeft de gemeente echter laten weten daar niet bang voor te zijn.
Voor de ontwikkeling van het zonnepark wordt een aanbesteding gemaakt. Bedrijven die daarop reageren, moeten zelf bij Stedin navragen of de opgewekte stroom ook aan het net geleverd kan worden.

Advertenties uit de krant