Als dank voor de gastvrijheid was er een cadeautje voor de burgemeester.
Als dank voor de gastvrijheid was er een cadeautje voor de burgemeester.

Klas uit Louny op bezoek in Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Leerlingen en docenten uit het Louny werden woensdag ontvangen op het gemeentehuis. De Tsjechen zijn te gast bij Calvijn Groene Hart en verblijven bij gastgezinnen. Leerlingen uit Barendrecht en Louny samen presentaties in het gemeentehuis. Daarbij ging het over energietransitie en social media. Als dank voor de jarenlange samenwerking, ontving burgemeester Jan van Belzen een cadeautje van het Gymnasium in Louny.

Afgelopen zaterdag zijn de uitwisselingsstudenten uit het Tsjechische Louny in Barendrecht aangekomen om een week samen met leerlingen van Calvijn Groene Hart de school, het dorp en een deel van het land te leren kennen. Zij brachten het weekend volledig met hun gastgezin door, waarbij de meesten ook Rotterdam bezochten.

Maandag startte het programma op school om vervolgens naar het oude dorp te gaan. Op Prinsjesdag stond een bezoek aan Den Haag en Scheveningen op het programma. Woensdag ontving burgemeester Van Belzen de leerlingen voor een workshop op het gemeentehuis. Daarna staa  een bezoek aan Dordrecht en Kinderdijk op het programma.
Donderdag zullen de uitwisselingspartners naar Amsterdam gaan en daar onder andere een kijkje nemen in het Rijksmuseum en Anne Frankhuis. Na een pannenkoekenmaaltijd vertrekken de Tsjechische leerlingen en hun hun begeleiders vrijdag vanaf Schiphol weer richting huis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant