Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Cora Verhagen (40)

Waar kennen we jou van?

Van mijn werk als grafisch ontwerper. Ik heb voor veel Barendrechtse ondernemers huisstijlen ontworpen. Zoals voor Dierenspeciaalzaak Wesdijk en Hairworld. Naast mijn werk ben ik ook beeldend kunstenaar. Ik woon nu ruim tien jaar in Barendrecht.

Wat voor kunst maak je?

Ik maak vooral kunst van abstracte vormen. Op dit moment maak ik organische vormen en tekeningen en 3d modellen die ik met een laser laat snijden. Ik exposeer nu bij een advocatenkantoor op de Slinge en ik doe mee aan de kunstroute in Kralingen/Krooswijk. Via mijn webshop verkoop ik onder andere zelfontworpen kussens, posters en tekeningen.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben 22 jaar samen met Michel. We hebben twee zonen. Tygo is elf jaar en Sybe is zeven. Dan is er nog kater Bowie en we hebben nog twee tamme ratten.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik weet het moment nog goed dat ik door had dat ik goed kon tekenen. Ik was een jaar of tien en had een leeuw getekend waarvan de mensen verbaasd aan me vroegen of ik dat echt zelf had gedaan.

Waar word je gelukkig van?

Samen dingen doen met mijn gezin en gezellige momenten met vrienden. Borrelen, eten, naar het theater gaan.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Om het verlies van mijn vader nu tien jaar geleden.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik zou meer en vaker willen exposeren. En ik heb nu net voor een klant vloerkleden ontworpen. Dat soort opdrachten wil ik ook vaker doen. Daarnaast willen Michel en ik graag naar Japan en Scandinavië.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Betrokken, gezellig, eerlijk en betrouwbaar.
 

Wat is je guilty pleasure?

Dat ik van foute muziek houd. Zoals Dancing on the ceiling van Lionel Richie.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik probeer om 6.15 uur op te staan zodat ik even tijd voor mezelf heb. Ik doe wat yoga-oefeningen en dek daarna de tafel. Michel haalt de kinderen uit bed en we ontbijten met z'n vieren.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Om tekenpennen te kopen. En mooi ontworpen boeken. Maar ook om een kringloopwinkel in te gaan.

Wat zijn je angsten?

Dat er wat met Michel of de kinderen gebeurt. Ook het klimaatprobleem vind ik soms beangstigend. We proberen hier thuis ons steentje bij te dragen. We zijn vegetarisch en kopen heel weinig nieuwe spullen. We leren de jongens ook dat als ze bijvoorbeeld iets nieuws willen hebben dat ze dan iets waar ze niet meer naar omkijken eerst kunnen verkopen.

Wat vind je stom?

Dat de markt op het Binnenhof nu in tweeën is gesplitst. Volgens mij was het een prima plein voor de renovatie. En wat ik ook best stom vind, is dat er zo weinig levendigheid is in het Buitenoord park. Het wordt slecht benut. Als je in Rotterdam naar een park gaat, is er altijd wat te zien en wat te beleven.

Wat heb je geleerd van je ouders?

Dat je altijd nieuwsgierig mag zijn en nieuwe dingen mag uitproberen. En een opleiding kiezen die dicht bij jezelf ligt.

Waar kijk je naar op televisie?

We kijken iedere avond naar Klokhuis en het Jeugdjournaal. Verder staat de televisie 's avonds niet veel aan. Ik lees, luister muziek of teken.

Wat is je grootste miskoop?

Ik kocht ooit een hele oude, retro vouwfiets voor 80 euro. Het zadel stortte meteen naar beneden toen ik er op ging zitten en er zaten punaises in de banden. We hebben de fiets snel weer weggedaan.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Je hoeft niet perfect te zijn, dus ik ben helemaal tevreden.

Wat is je favoriete quote?

Behandel de mensen, zoals je zelf behandeld wil worden.

Wil je nog iets toevoegen?

Nog even over het park Buitenoord. Als iemand daar leuke ideeën voor heeft, dan wil ik best meehelpen om er meer levendigheid te krijgen.

Meer berichten