Afbeelding

Column Jamie: mijn zondagavond voor de buis

Column

Na de zomer is er ein-de-lijk weer eens wat te zien op tv. Maandag kijken we naar Chateau Meiland en woensdag meestal naar Ranking the Stars. Ik zeg meestal, omdat we het eigenlijk altijd vergeten dat het op die dag is dus kijken we de herhaling op zondag. Zo ziet mijn zondagavond-tv-avond er uit:

We beginnen dus met het programma Ranking the Stars. Niemand anders dan Paul de Leeuw kan deze hysterie presenteren.  Hier zitten tien BN-ers in een soort panel. Per uitzending worden er twee vragen gesteld en moet iedereen alle personen 'ranken' in een lijst. 100 'gewone' Nederlanders moeten hetzelfde doen. Afgelopen uitzending was er de vraag 'Welke BN-er heeft de meeste ex-en'. Dan zet je bijvoorbeeld Anny Schilder op nummer tien, die heeft dus de minste ex-en, en Patricia Paay op nummer een, die heeft dus de meeste ex-en.

Het programma staat vooral bekend om de harde en op-het-randje-grappen die er naar elkaar worden gegooid. Iedere persoon die er zit is namelijk niet op zijn of haar mondje gevallen en heeft ook wel iets waar je een keiharde opmerking over kan maken. Patricia Paay is daar natuurlijk het beste voorbeeld van. Martien Meiland van het eerder genoemde Chateau Meiland zit er dit jaar ook bij, dus dat maakt het extra leuk. Ranking the Stars is na al die jaren nog steeds fantastisch.

Het tweede tv-programma van de avond is om 21.30 de serie Familie Kruys. Linda de Mol mag dan wel bij SBS zitten, de serie die zij heeft gemaakt is achtergebleven op RTL 4. De serie gaat over de familie Kruys. Linda speelt Bette, een super hippe mode vrouw die een relatie krijgt met een in haar ogen 'simpele' aannemer. Haar broer, Kirk, is getrouwd met Morten en ze hebben vaak bonje over van alles en nog wat. Hun vader heeft zelfs een kind met een veel jongere vrouw uit Roemenië. Kortom, genoeg stof voor rare gebeurtenissen in deze gekke familie. De serie zit goed in elkaar en er zit genoeg humor in haha.

Mijn zondagavond voor de buis zit dus vol met gezelligheid en gelach. Hoe ziet die van jullie eruit?

Advertenties uit de krant