Jacomien Glasbergen geeft uitleg op het Modevakcollege.
Jacomien Glasbergen geeft uitleg op het Modevakcollege.

Kerstwandeling werkt samen met WinterFeest

Algemeen

BARENDRECHT – De achtste editie van de kerstwandeling 'Betlehem in Barendrecht' vindt op zaterdag 14 december plaats in en om de Oude Dorpskern. Organisator Hart voor Barendrecht. werkt deze dag samen met de organisatie van het WinterFeest.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Vrijwilligers en spelers van taferelen zijn benaderd en de stichting is zo goed als geslaagd in haar zoektocht naar blauwe, beige en bruin getinte stoffen. Prachtige stoffen zijn gesponsord door een bedrijf uit Barendrecht.

Studenten van het Modevakcollege van het Albeda college te Rotterdam zijn aan de slag met het ontwerpen van de Maria en Jozefkleding met als doel het vergroten van de herkenbaarheid voor de (jeugdige) wandelaars van de Maria's en Jozefs in de verschillende taferelen. Een spannend en mooi project voor de nieuwe studenten. Jacomien Glasbergen en Marijke Roodnat hebben namens Hart voor Barendrecht een presentatie mogen geven aan zo'n 25 modevak-studenten van het Albeda College. Studenten en docenten hebben de achtergrond gehoord van Jozef en Maria en het ontstaan van de kerstwandeling in Barendrecht door Hart voor Barenrecht. Tevens is het kerstevangelie verteld over de geboorte van de Here Jezus dat met de kerstwandeling 'Bethlehem in Barendrecht' in beeld wordt gebracht. Door dit project komt de Bijbelse geschiedenis ook voor hen veel dichterbij. Hart voor Barendrecht hoopt dat veel studenten 14 december meelopen met de Kerstwandeling en hun creaties mogen bewonderen. Zij maken vier Jozef en vijf Maria kostuums.

Iedereen kan zaterdag 14 december deelnemen aan de wandeling, starttijd tussen 18.00 en 18.45 uur vanaf de parkeerplaats van de Bethelkerk. Deelname is vrij.

Advertenties uit de krant