Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Evelien van Weijen (36)

Waar kennen we jou van?
Van de DA op de Middenbaan. (In de volksmond vaak ook Van Weijen genoemd). Het bedrijf werd ooit opgericht door mijn opa die met zijn bakfiets door Barendrecht reed als kruidenier. Ik kwam al vanaf mijn vierde jaar in de winkel. Ik begon mijn carrière met zakjes drop scheppen en de fotorolletjes verzendklaar maken voor het ontwikkelen. In 1999 haalde ik mijn diploma als schoonheidsspecialiste. Vier jaar geleden zijn we met de winkel gestopt. Inmiddels heb ik mijn eigen stoel bij Blitzz Beauty aan het Onderlangs. Daarnaast doe ik ook nog steeds ambulant werk onder de naam Make-up Your Day. Bruidjes opmaken, voor fotoshoots enzovoort.

Waarom is jouw vak zo leuk?
Ik vind het heerlijk om met mensen te werken. Daarnaast is het fijn dat ik huidproblemen kan verminderen, waardoor mensen weer meer zelfvertrouwen krijgen en natuurlijk kan ik ze ook een moment van ontspanning bezorgen.

Hoe is je eigen make-up routine?
Mij zal je nooit zonder mascara en oogpotlood de deur uit zien gaan en ik draag altijd een kleur lippenstift. Ik ben van de natuurlijke make-up. Natuurlijk leef ik me wel eens uit voor een feestje, maar meestal is het vrij naturel.

Hoe is jouw gezinssituatie?
Remy en ik zijn twaalf jaar samen. We hebben twee dochters. Evi is zeven jaar en Lize is drieënhalf.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Ik denk meteen aan de dubbele schommel die bij ons in de tuin hing. Daar heb ik uren met vriendinnetjes al kletsend op doorgebracht.

Waar word je gelukkig van?
Samen met vrienden borrelen. Met het gezin leuke dingen ondernemen. Koffie en chocolade met hazelnoot.

Waar ben je verdrietig om geweest?
Het meest recente verdriet was twee jaar geleden, toen mijn schoonmoeder na een ziekbed van slecht negen dagen overleed. Ik had een erg goede band met haar.

Welke toekomstdromen heb je nog?
Ik ben net als zelfstandige begonnen bij Blitzz Beauty en hoop samen mooie dingen te kunnen gaan doen. Ook wil ik nog eens een mooie, lange, verre reis maken met het gezin. Met een camper door Australië trekken bijvoorbeeld.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?
Ik denk als een gezellige chaoot. In mijn werk ben ik heel structureel, maar privé zou ik dat wel wat meer mogen zijn.

Hoe sta je 's morgens op?
Om zeven uur gaat de wekker. Ik probeer meteen te douchen, anders word ik niet wakker. Evi kan zichzelf aankleden en Lize is vaak al voor de wekker wakker, maar probeert in bed te blijven tot ik haar kom halen. Het lukt soms.

Wat is je guilty pleasure?
Temptation Island. En keihard meezingen en gek doen in de auto samen met de meiden.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?
Ik snap niet dat er mensen zijn die slechts een stukje chocolade kunnen eten. Ik eet de hele reep op.

Wat zijn je angsten?
Kippen en tunnels. Als klein meisje werd ik door een kip achtervolgd die mij in mijn kuiten pikte, daarna vond ik ze vreselijk eng. Het is iets afgezwakt, maar ik loop er het liefst met een boog omheen. En tunnels, ja. Ik durfde de Maastunnel niet eens door. Dan begon ik te hyperventileren en kwam ik er huilend uit. Tegenwoordig gaat het beter.

Wat vind je stom?
Gillende kinderen, Croccs in welke vorm dan ook, eetgeluiden, een omgekeerde wc-rol, zweetgeur, afgebladderde nagellak en mensen met te neppe shape en highligther op hun wangen.

Wat heb je geleerd van je moeder?
Het beautyvak en om niet direct boos te worden als er iets gebeurt wat ik niet leuk vind. Het lost niets op. Ga het gesprek aan of het laat het even voor wat het is en kom er later op terug.

Waar kijk je naar op televisie?
Expeditie Robinson, De Beste Zangers en Grey's Anatomy.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
Meer geordend, beter plannen en wat sportiever. Ik sport niet. Ik ben al honderd keer begonnen, maar zet nooit door.

Wie heb je voor het laatst gebeld?
Ik denk Remy. Het ging over de boodschappen. Niet echt iets om op te schrijven toch?

Wat is je favoriete quote?
Enjoy the little things.

Wil je nog iets toevoegen?
Ik ben heel blij dat ik binnen Barendrecht, in dezelfde branche als ons familiebedrijf, verder kan gaan met het werk dat ik het liefste doe.

Meer berichten