<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Het Mobiel Media Lab van de politie.
Het Mobiel Media Lab van de politie. (Foto: )

Politie geeft met media-truck voorlichting aan jongeren en ouders

BARENDRECHT – Scholieren en ouders krijgen volgende week voorlichting over sexting en sociale veiligheid.

Dinsdag 15, woensdag 16 en vrijdag 18 oktober organiseert de Politie Barendrecht samen met het Jeugd- en Jongerenwerk van KijkopWelzijn, Bureau Leefstijl, het OZHW Groen College, Calvijn Groene Hart en het Dalton Lyceum een voorlichtingsweek met het onderwerp Sexting en Online Veiligheid. Deze week is gericht op leerlingen uit het eerste jaar.

De politie komt deze week met het Mobiel Medialab naar de Campus Lagewei, recht tegenover BLOK0180 te staan. Ook het gebruik van sociale media in het verkeer komt aan bod met als doel jonge verkeersslachtoffers te verminderen.

Technologieën

Het Mobiel Media Lab is een vrachtwagen, die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. Met deze testtruck rijdt de politie door Nederland om onder meer voorlichting te geven aan jongeren over verschillende onderwerpen.

Het Mobiel Media Lab is ingericht met de nieuwste technologieën en bestaat uit een onderzoeksruimte en een interviewruimte. Met deze truck kan de politie makkelijk overal in Nederland voorlichting geven.

De leerlingen zullen naast het Media Lab ook voorlichting krijgen in BLOK0180.

"Jongeren zijn vaak online, het hoort bij deze tijd en is niet meer weg te denken. Het delen van online informatie is onderdeel van hun communicatie. En het is ook leuk en handig. Maar er schuilen ook risico's in de online wereld. Kennen ze de gevaren van sexting, foto's doorsturen en grooming?", vragen de organisatoren van de voorlichtingsweek zich af.

Ouderavond

Dinsdagavond 15 oktober vanaf 19 uur is de ouderavond in BLOK0180. Ook hierbij zal de politie en het Jeugd- en Jongerenwerk aanwezig zijn om na afloop eventuele vragen te kunnen beantwoorden. Voorafgaand aan de voorlichting zal onze wethouder Reshma Roopram (Zorg & Welzijn, Jeugd en Volksgezondheid ) kort het woord richten aan de ouders.

De (overgang naar de) puberteit is een grote stap die zorgt voor veranderingen op veel verschillende vlakken. Nieuwe vrienden, meer zelfstandigheid en nieuwe verleidingen. De puberteit zorgt niet alleen voor fysieke maar zeker ook voor mentale veranderingen.

Kinderen krijgen te maken met groepsdruk, zoeken hun eigen weg in het leven en nemen soms impulsieve beslissingen.

"Het opgroeiende kind zal de wereld steeds meer gaan verkennen en mogelijk zijn/haar grenzen daarin opzoeken. Ook de online wereld zal een belangrijke plek innemen in het leven van uw kind. Een mobiele telefoon is niet meer weg te denken. Hoe kunt u uw kind beschermen tegen de online verleidingen?", leggen het jongerenwerk en de politie uit.

Aanmelden

Ouders van kinderen op het middelbaar onderwijs kunnen zich aanmelden voor de ouderavond. Ook mensen die wel interesse hebben, maar deze avond niet kunnen, kunnen dat doorgeven. Het Jeugd- en Jongerenwerk organiseert bij voldoende animo een tweede ouderavond eind 2019.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar
info@blok0180.nl onder vermelding van naam en het aantal personen. Deze avond is gratis toegankelijk. 

Meer informatie

Lees ook:

https://www.deschakelbarendrecht.nl/nieuws/algemeen/47756/sexting-probeer-je-ouders-maar-eens-te-vertellen-wat-er-gebeurd-is- 

De uitzending van het Exxact Jongerencafé over sexting is terug te luisteren via:

https://www.exxactjongerencafe.nl/uitzendingen 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>