Hanneke Meijer, Mariët Kaasschieter en Monique Kruidenberg spelen Ave Maria de Caccini (foto CultuurLocaal).
Hanneke Meijer, Mariët Kaasschieter en Monique Kruidenberg spelen Ave Maria de Caccini (foto CultuurLocaal). Foto: Jos Wesdijk

Geslaagd Docentenconcert bij CultuurLocaal

Algemeen

BARENDRECHT - Zondag 6 oktober heeft in De Baerne het vierde Docentenconcert van CultuurLocaal plaatsgevonden. Met dit concert uiten de docenten van CultuurLocaal hun waardering aan de gemeente Barendrecht, het bestuur, staf en vrijwilligers van CultuurLocaal en de Barendrechtse bevolking voor hun inzet om hun werk mogelijk te maken.

Het programma was deze keer zeer afwisselend. De goed gevulde BaerneZaal kon direct genieten van een gecompliceerd, maar prachtig stuk voor dwarsfluit, klarinet en piano, dat door Hanneke Meijer, Monique Kruidenberg en Hans Cok subliem werd gespeeld. Daarna brachten sopraan Mariët Kaasschieter en gitarist Tom a-Tjak de composities Music for a while van Henri Purcell en Bachianas Brasileiras van Heitar Villa-Lobos ten gehore. Met dit laatste stuk ging een lang gekoesterde wens van beide musici in vervulling.

Na een korte pauze kwam Tom a-Tjak terug om samen met coördinator Henk Elderson een bewerking voor twee gitaren te spelen van Lagrima van Frances Tarrega, gevolgd door Henk's compositie Valse pour René. Voor dit stuk schoof ook Mark Stevens aan. Nadat Marianne van Heugten in het zonnetje was gezet omdat zij al 25 jaar in de LoCom vrijwilligerswerk doet in De Baerne zette presentator Ard Kramer het publiek aan het werk in de popquiz. Mark Stevens en Henk Elderson speelde ombeurten een intro van een bekend poplied en het publiek kon raden welk lied het was. De popkennis bleek in Barendrecht prima voor elkaar!

De sfeer werd weer serener toen Mariët, Hanneke, Monique en Hans het Ave Maria "de Caccini" van Vladimir Vavilov lieten horen. Ook dit bracht het publiek in vervoering. Voor de finale kwamen alle deelnemers aan het concert in actie om de compositie Tune van Henk Elderson te spelen. In deze deels geïmproviseerde uitvoering kwam het speelse stuk prima tot zijn recht.

Ard Kramer sloot af door musici en publiek te bedanken.

Advertenties uit de krant