Afbeelding

De Groen op reis tijdens Kinderboekenweek

Algemeen

BARENDRECHT - Op woensdag 2 oktober waren de beide schoolpleinen van basisschool Groen van Prinsterer gevuld met vrolijke kinderen en prachtig versierde voertuigen. De groepen 1 tot en met 4 gingen die dag in het kader van de Kinderboeken- annex techniekweek op reis.
 Leerlingen van locatie Stellingmolen trokken door de wijk Molenvliet en van Hof van Máxima door Vrouwenpolder. De kinderen hadden enorm hun best gedaan en waren dan ook heel trots op hun versierde fiets, step, skelter of ander meegebracht voertuig.
Op De Groen is ervoor gekozen het inspirerende thema van de Kinderboekenweek 'Reis je mee?' te koppelen aan een techniekweek. Zo reizen de leerlingen door de wereld van taal, wetenschap en techniek en krijgen zij in alle groepen extra activiteiten aangeboden om te lezen, te ontdekken en zich te verwonderen. De groepen 5 tot en met 8 startten in het kader van hetzelfde thema woensdag met het Zweeds Renspel, waarbij ze Nederland, Europa en zelfs andere werelddelen aandeden.
Ter afsluiting van de Kinderboeken- en techniekweek mogen de kinderen uit alle groepen aan hun ouders laten zien wat ze allemaal tijdens hun reizen beleefd en gemaakt hebben en vindt er op beide locaties een boekenmarkt plaats. De leerlingen verkopen eigen boeken en krijgen de kans zelf boeken van andere leerlingen te kopen, onder het motto 'Gun boeken een tweede ronde, weggooien is zonde!'. Met de opbrengst zal De Groen leuke, nieuwe boeken aanschaffen en zo is de reis symbolisch afgerond.

Advertenties uit de krant