(Foto: Ingmar Timmer)
(Foto: Ingmar Timmer)

College hijst regenboogvlag voor Coming-Outdag

Algemeen

BARENDRECHT – Het college van burgemeester en wethouders van Barendrecht hees vrijdagochtend 11 oktober rond 9.00 uur de regenboogvlag op het gemeentehuis, om zo het belang van Coming-Outdag te benadrukken.

Burgemeester Jan van Belzen: "Iedereen moet zichzelf kunnen zijn in Barendrecht. Ik wil dat mensen zich in onze gemeente veilig en geaccepteerd voelen, ongeacht hun geaardheid. Of dat nou buiten op straat is, op school of op sportverenigingen. Ik wil mensen verbinden. De regenboogvlag symboliseert dat."

Coming-Outdag

In 2009 riep toenmalig minister Plasterk voor Nederland de datum 11 oktober uit tot Nationale Coming-Outdag. Inmiddels is dat 10 jaar geleden. Toch is het voor veel mensen nog altijd lastig om uit de kast te komen. Nog altijd worden veel mensen gediscrimineerd om hun geaardheid. Op Coming-Outdag is er extra aandacht voor mensen die uit de kast willen komen, met als doel de sociale acceptatie van LHBT (lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender) te vergroten.

Het Barendrechtse college heeft vrijdagochtend met een aantal genodigden ontbeten op het gemeentehuis. Aansluitend is de regenboogvlag gehesen, om zo voor alle Barendrechtse inwoners het belang van Coming-Outdag te benadrukken.

Ook de Bethelkerk hees vrijdag de regenboogvlag.

Advertenties uit de krant