Afbeelding

November is Maand van de Mantelzorg

Algemeen

BARENDRECHT - Op 10 november is het de nationale Dag van de Mantelzorg. Om de mantelzorgers in Barendrecht extra in het zonnetje te zetten, organiseert KijkopWelzijn samen met diverse partners de Maand van de Mantelzorg. De gehele maand november zijn er diverse activiteiten in het dorp voor mensen die zorgen voor hun naaste.

De activiteitenmaand start op donderdag 7 november in Theater 'Het Kruispunt'. Hier wordt het startsein voor de maand gegeven door wethouder Reshma Roopram. De Pauwergirls zorgen voor een gezellige, muzikale middag. Tevens lanceert KijkopWelzijn het nieuwe digitale mantelzorgplatform, waar mantelzorgers altijd terecht kunnen met hun vragen. Voor alle bezoekers is er koffie met gebak en tussendoor wat lekkers.

Op zondag 17 november is er vanuit KijkopWelzijn een wandeling van anderhalf uur, onder begeleiding van mindfulnesstrainer John van der Sluis. Tijdens de wandeling doen de deelnemers diverse oefeningen ter ontspanning. Na afloop is er een heerlijke pannenkoekenbrunch bij restaurant 'De Oude Maas'.

De laatste activiteit van KijkopWelzijn is op dinsdag 19 november. Dan is er voor alle mantelzorgers een filmavond met de film 'After the Wedding'. Na afloop zorgt Spruit voor een hapje en een drankje.

"Wij zijn dankbaar voor alle mantelzorgers in Barendrecht en blij dat we dit op deze manier mogen organiseren", aldus Marja Sterk, Mantelzorgconsulente bij KijkopWelzijn. "Op deze manier kunnen we de mantelzorgers van Barendrecht echt even in het zonnetje zetten met allerlei leuke activiteiten."

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.kijkopwelzijn.nl Aanmelden voor de drie bovengenoemde activiteiten kan via mantelzorg@kijkopwelzijn.nl of 0180 691 800. Aanmelden kan ook bij de balie van KijkopWelzijn aan de Binnenlandse Baan 30.

Advertenties uit de krant