Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Roel Pot (56)

Waar kennen we jou van?
De meesten van TV Rijnmond. Ik werkte daar ruim zeventien jaar. Inmiddels is het alweer elf jaar geleden. Ik deed programma's als Praatje Pot, De Nacht, Potje Knokke etc en de reclame van NS waarin ik met Nick en Simon speelde. Tegenwoordig geef ik de cursus 'Plat Rotterdams' op de SS Rotterdam, in café Ech Wel en ook voor bedrijven. Daarnaast doe ik ook een aantal keer per jaar het Rondje Rotterdam.

Hoe ben je ooit bij de televisie terecht gekomen?
Ik zat bij een improvisatietoneelgroep en deze hield ermee op. Toen ben ik gaan vragen of ik een paar weken bij Stads TV (TV Rijnmond) kon komen werken en dan kon ik ondertussen bedenken wat ik wilde gaan doen. Maar die paar weken werden steeds langer en uiteindelijk bleef ik er dus zeventien jaar hangen.

Hoe is jouw gezinssituatie?
Ik lig momenteel helaas in scheiding. Binnen nu en een maand hoop ik te kunnen verhuizen van Portland naar Heijplaat. Ik heb drie kinderen van drie verschillende vrouwen. Ze zijn 32, 21 en 11 jaar. Ook heb ik al twee kleinkinderen.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Het urenlang buitenspelen met vriendjes in de Tarwewijk waar ik opgroeide. En de hele zomervakantie in het zwembad De Plompert doorbrengen. Dat was een enorm groot zwembad naast Ahoy met duiktorens. Hele dagen brachten we daar door met een rol Mariakaakjes en een flesje drinken.

Waar word je gelukkig van?
Van mijn kinderen en om andere mensen blij te maken.

Waar ben je verdrietig om geweest?
Als mensen mij niet geloven, kan ik erg verdrietig worden. Hoe leuk mijn werk is, hoe contrasterend mijn privéleven. Ik word gemiddeld drie keer per jaar aangereden en lig vaker dan de gemiddelde Nederlander in het ziekenhuis. Ik heb veel pech, maar daar ben ik inmiddels ook wel aan gewend. Er is vaak onbegrip vanuit de omgeving. Hoe kan je nu alweer aangereden zijn? Ja, ik weet het ook niet, het gebeurt.
Welke toekomstdromen heb je nog?
Ik wil nog eens een enorme klootzak spelen in een toneelstuk. Langs de Nederlandse theaters toeren. Meestal speel ik de goedzak of een sulletje. Hoe heerlijk is het als mensen je zelfs na het toneelstuk nog met de nek aankijken omdat ze je rol geloven?

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?
Chaotisch en lief. Ik sta altijd voor mijn vrienden klaar.

Hoe sta je 's morgens op?
Altijd om zeven uur. Ik begin meteen te zingen, van Hollandse hits tot U2, wat er maar bij me opkomt. Dat zingen doe ik trouwens ook als ik boodschappen doe. Ik doe iedere ochtend mijn administratie.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?
Gezelligheid. Ik blijf lang hangen in de kroeg, ook zonder drank. Ik kan maar moeilijk opstaan en vertrekken. Ook ben ik gek op koken en eten. Pasta eet ik het liefst.

Wat is je guilty pleasure?
Ik maak kaarten. Ja, lach me maar uit. Ik heb drie schoenendozen met spullen om kaarten te maken. En die kaarten verstuur ik ook nog. Daarnaast kijk ik graag in mijn eentje naar RTL7 mannenfilms van bijvoorbeeld Steven Segal. Ik heb een stuk of 300 foute dvd's in de kast staan. Hoe fouter, hoe beter.

Wat zijn je angsten?
Om eenzaam en alleen oud te worden.

Wat vind je stom?
Agressie in het verkeer. Sylvana Simons. Mensen die ruzie met de kinderen in de auto maken. Mensen die altijd een schuldige moeten aanwijzen.
Wat heb je geleerd van je moeder?
Voor anderen zorgen en helpen waar nodig is.

Waar kijk je naar op televisie?
De zender ID. Vooral misdaad. Ook heb ik Netflix. Momenteel volg ik de serie Vis-A-Vis.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
Dan zou ik wel van al die pech af willen. En ook wat beter voor mezelf zorgen. Ik vergeet me nogal eens te ontspannen. Ik heb ADHD en om dat onder controle te houden ga ik minstens een keer in de week boksen en wandel ik vaak.

Wie heb je voor het laatst gebeld?
Een vriendin. Ik wilde weten wat de stand is van de woning waar ik binnenkort naar toe verhuis.

Wat is je favoriete quote?
Lol moet je maken, ellende komt vanzelf.

Wil je nog iets toevoegen?
(Lachend) Ik heb niets meer te liegen.


Iemand opgeven voor deze rubriek kan via astrid@bar
uitgeverij.nl.

Meer berichten