Afbeelding
Foto: Jos Wesdijk

Blije gezichten tijdens Strijkersdag

Algemeen

BARENDRECHT -De docenten viool en cello van CultuurLocaal hielden zaterdag de Strijkersdag, een samenspeeldag voor beginnende en gevorderde leerlingen. Het was de eerste keer dat op deze manier de verschillende strijkinstrumenten bij elkaar werden gebracht bij CultuurLocaal.

Voor de beginners was er het jeugdstrijkorkest Strijk! dat twee nieuwe stukken liet horen: Herfst van Vivaldi en String Beans. De gevorderde spelers hadden hun partijen al tijdens hun les goed voorbereid en kwamen op deze dag voor het eerst bij elkaar. Onder leiding van de docenten Arjan Kik, Madeleine Brozek en Marije de Jong werd het een echt strijkorkest, dat verbazend goed klonk in de leuk verlichte zaal van de Baerne. Er werden werken gespeeld van Purcell, Haydn, Brahms en Bruce. Ook dit laatste stuk, in minimalmusic-stijl, werd met veel enthousiasme gespeeld. Tot slot speelden alle strijkers Spy Movie 2 met elkaar en dat was het mooie einde van een leerzame samenspeeldag.

Deze formule, met véél strijkers, zorgde voor veel blije gezichten en zal zeker een vervolg krijgen. Jonge viool- en celloleerlingen kunnen zich sowieso aanmelden voor het ensemble Strijk! dat net een jaartje bezig is en zich steeds verder ontwikkelt onder leiding van Arjan Kik.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven kan via de website www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant