Lola laat zich nog niet aaien.
Lola laat zich nog niet aaien.

Lola wil graag naar buiten

Algemeen

REGIO - Er zijn katten waarvan bij binnenkomst al redelijk snel duidelijk is dat het langer dan gebruikelijk gaat duren voordat ze een nieuw thuis vinden. Dat kan zijn omdat ze medicijnen en/of dieetvoer nodig hebben of omdat ze bijvoorbeeld een pittig karakter hebben.
Op de vier jaar oude poes Lola is helaas beide van toepassing. Ze is geen enorm aanhankelijke dame, maar in haar vorige thuis kwam Lola haar baas wel regelmatig opzoeken. Dan kwam ze ook bij haar baas zitten of liggen en kon ze even geaaid worden. In de opvang is Lola helaas nog niet te aaien. Als je haar benadert, laat ze weten het daar niet mee eens te zijn. Arme Lola reageert uiteraard zo uit angst en stress. Die stress leidt bij Lola vervolgens weer tot onzindelijkheid. Hier had ze bij haar vorige eigenaar al last van, waarschijnlijk had dat ook te maken met het feit dat Lola niet naar buiten kon. Dat kan Lola momenteel in De Dierenstee ook niet en wellicht dat ze daarom af en toe haar behoefte buiten de kattenbak doet. Lola is daarnaast ook gevoelig voor blaasgruis en daarom eet ze speciale brokjes.
Dit alles bij elkaar maakt het lastig om voor Lola een nieuw thuis te vinden. Ze heeft een plek nodig waar niet teveel van haar wordt verwacht en waar men het niet bezwaarlijk vindt als Lola een 'ongelukje' heeft omdat ze gespannen is. Vanwege die gevoeligheid voor stress heeft een rustig thuis zonder kinderen en soortgenoten de voorkeur. Daarnaast wil Lola graag naar buiten kunnen gaan. Wie kan Lola dit alles bieden en kan haar zelfstandige en soms wat pittige karakter wel waarderen?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant