Louny.
Louny.

Nieuwe burgemeester van Louny bezoekt Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Zo'n 18 Tsjechen uit de partnergemeente Louny bezoeken van 26 tot 30 oktober 2019 Barendrecht. Een van hen is de nieuwe burgemeester van Louny, Pavel Janda. De groep maakt kennis met een aantal verenigingen en organisaties in Barendrecht. Het thema van het bezoek is dit jaar namelijk : hobby's en vrije tijd. Het bezoek is in het kader van de Stedenband tussen Barendrecht en Louny.

Zo wordt bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan de vrijwillige brandweer in Barendrecht en aan de Maasoever Modelspoortrein, aan de Achterzeedijk. Veel vrijwilligers besteden hier veel tijd aan hun hobby. Ook worden er sportverenigingen aangedaan. Zo wordt de groep ontvangen bij de Roeivereniging Barendrecht, aan de Waal.
Er komt een atlete mee uit Louny. Zij zal kennismaken met atletiekvereniging Energie. En er komen maar liefst 4 schakers mee. Voor hen houdt de Barendrechtse Schaakvereniging speciaal een simultaan schaaktoernooi op maandag 28 oktober in het Trefpunt. Verder zullen er nog enkele leraren uit Louny gastlessen gaan geven op de basisschool de Draaimolen en op de middelbare school Calvijn het Groene Hart. Op het programma staat ook een kennismaking van de nieuw burgemeester met burgemeester Jan van Belzen.

In juni is een vergelijkbare groep Barendrechters op bezoek geweest in Louny. Daar hebben zij zich laten informeren over een aantal verenigingen in Louny. Door deze uitwisselingen op allerlei niveaus wil de Stichting Stedenband de vriendschap tussen beide gemeenten bevorderen.
Wilt u ook kennismaken met uw partnergemeente? Aanmelden kan via: voorzitter@stedenbandbarendrecht.nl .

Advertenties uit de krant