Afbeelding

Dorcas Voedselactie in drie supermarkten

Algemeen

BARENDRECHT - Volgende week wordt in Barendrecht de Dorcas Voedselactie in drie supermarkten gehouden. Op donderdag 7 november bij Boons Markt aan de Marijkesingel, op vrijdag 8 november bij Dirk aan het Muziekplein en op zaterdag 9 november bij Albert Heijn aan de Middenbaan. Het ingezamelde voedsel gaat naar de allerarmsten in Oekraïne, Moldavië, Albanië en Roemenië.


Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Dorcas partners weten welke mensen hulp nodig hebben. Het voedselpakket staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een breder programma van Dorcas. De organisatie helpt ook door in de omgeving van de hulpbehoevenden een sociaal vangnet op te bouwen waardoor de ondersteuning van Dorcas op den duur niet meer nodig is.


Nederland in actie
In Nederland zijn van 3 tot en met 10 november duizenden vrijwilligers op de been om in honderden scholen, kerken en supermarkten producten in te zamelen. In supermarkten delen vrijwilligers voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten doen een boodschapje extra en geven deze af aan de vrijwilligers. Daarna wordt alles gesorteerd door vrijwilligers. Nadat het pakket met de vrachtwagen op de plaats van bestemming is aangekomen, geeft Dorcas het aan de partnerorganisaties die het vervolgens bij de juiste mensen brengen.

Dorcas
Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door de opdracht uit de bijbel om te zorgen voor armen en onderdrukten, werkt Dorcas al ruim 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Advertenties uit de krant