<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Dit winkelpand aan de Middenbaan is ook onderzocht als plek voor de veiligheidspost.
Dit winkelpand aan de Middenbaan is ook onderzocht als plek voor de veiligheidspost.

Politiebureau geschikte plek voor veiligheidspost

BARENDRECHT – Het politiebureau, het gemeentehuis en een winkelpand op de Middenbaan zijn in beeld als vestigingsplaats voor de Veiligheidspost Barendrecht Centrum. Dat schrijft burgemeester Jan van Belzen in een brief aan de gemeenteraad.

De gemeenteraad heeft de burgemeester gevraagd om te zoeken naar mogelijke locaties voor de veiligheidspost, omdat het politiebureau aan de Maasstraat dicht gaat. De politie wil Barendrecht voortaan bedienen vanuit de bureaus Ridderkerk en Zuidplein. Door het opzetten een veiligheidspost, waaraan ook de politie deelneemt, zou de dienstverlening aan de inwoners van Barendrecht moeten worden verbeterd.

De veiligheidspost zou plaats moeten bieden aan 14 werkplekken voor onder meer politie, Veiligheidsregio en de gemeentelijke toezichthouders.

Er is een plan gemaakt voor het verbouwen van het politiebureau tot veiligheidspost. Die verbouwing kost 118.000 euro. Het 3D-aangifteloket van de politie kan dan gehandhaafd blijven. Ook blijft het politie-logo aan de gevel hangen.

In verband met de bezuinigingen bij de gemeente is gezocht naar een goedkoper alternatief. Dat zou het leegstaande winkelpand Middenbaan 33 kunnen zijn (huurprijs 34.800 euro per jaar), waar vroeger onder meer Foto Klein was gevestigd. Een ander alternatief is het gemeentehuis. In beide gevallen zou het 3D-aangifteloket moeten worden verplaatst. Dat kost circa 200.000 euro. Zowel op de winkel als op het gemeentehuis komt geen politie-logo.

Uit de brief blijkt dat het verbouwen van het politiebureau de aantrekkelijkste optie is. Alle betrokken partijen zien die als een goede oplossing. Bovendien is er waarschijnlijk al een huurder voor de eerste verdieping van het politiebureau, die leeg komt te staan. "Het reit dat deze locatie de uiterlijke kenmerken heeft van een politiebureau, er regelmatig politie aanwezig is en vaak politieauto's voor de deur geparkeerd staan, kan het veiligheidsgevoel onder de inwoners positief beïnvloeden", staat in de brief.

Het plan moet nu worden verwerkt in de gemeentelijke begroting voor de periode 2020 – 2023.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>