Logo deschakelbarendrecht.nl
De burgemeester van Louny ontmoet na 27 jaar zijn vroegere gastgezin uit Barendrecht bij de Roeivereniging Barendrecht. 
De burgemeester van Louny ontmoet na 27 jaar zijn vroegere gastgezin uit Barendrecht bij de Roeivereniging Barendrecht. 

Bezoekers uit Louny te gast bij Barendrechtse verenigingen

BARENDRECHT - Vorige week hebben 15 Tsjechen uit de partnerstad Louny een bezoek gebracht aan een aantal Barendrechtse verenigingen. Onder hen was de nieuwe burgemeester van Louny, Pavel Janda. De Tsjechen waren 4 dagen te gast in het kader van de Stedenband tussen Barendrecht en Louny. Het thema van het dit jaar was hobbies en vrije tijd.

De nieuwe burgemeester van Louny had een ontmoeting met burgemeester Jan van Belzen. Beide burgemeesters benadrukten het belang van de Stedenband, een bijzondere vriendschapsband tussen de inwoners van deze twee plaatsen. Burgemeester Janda is een roeier. Daarom werd de Roeivereniging Barendrecht bezocht en werden er roeitochten op de Waal gemaakt. Hij ontmoette daar zelfs zijn vroegere gastgezin uit 1992, toen hij als jongen van 10 jaar oud al mee was met de Stedenband naar Barendrecht.

In de delegatie uit Louny zaten vier leden van de schaakvereniging. De Schaakvereniging Barendrecht had voor hen een speciaal toernooi georganiseerd. De sterkste speler van de club speelde simultaan tegen maar liefst 25 spelers, waaronder de vier spelers uit Louny.

Een enthousiaste groep van vrijwilligers van de modelspoorbaan Maasoever Spoorweg aan de Oude Maas liet vol trots hun modelspoorweg en spoormaterieel zien. Verder was er een atlete mee. Zij maakte kennis met de atletiekvereniging Energie. Ook kreeg de groep uit Louny een rondleiding bij de vrijwillige brandweer. Er werd een fotowedstrijd gehouden, met de leden van de Barendrechtse fotoclub als jury. Er werd ook door een aantal bezoekers gezamenlijk gehandwerkt en er was voor een paar mensen een boottocht. Kortom, de groep heeft in korte tijd veel gezien van het Barendrechtse verenigingsleven. Uit de contacten komen zeker weer wederzijdse bezoeken tussen de verenigingen voort.

Meer berichten