Logo deschakelbarendrecht.nl
Jamie

Column Jamie: Ik moet er nog wel even aan wennen

Bij mij thuis loopt er al een tijdje een discussie die waarschijnlijk in meerdere huishoudens in Barendrecht gaande is: de nieuwe afvalbakken. Een paar weken terug werden de 'mini'-containers bij iedereen voor de deur afgezet en ik snap er helemaal niets van.

Ik was ten eerste vergeten dat de containers zouden komen. Toen ik terug kwam van school en mijn fiets in de garage wilde zetten, liep ik bijna tegen die bakken aan. Ik dacht eigenlijk dat ze gelijk in gebruik werden genomen, maar dat was dus blijkbaar niet zo en daarom stonden ze ook nog in de garage. Maar ik kon mijn fiets niet eens meer fatsoenlijk kwijt … Dat lag misschien niet helemaal alleen aan die bakken, maar ook aan onze schuur die vol staat met allerlei troep, maar dat is een ander verhaal.

Inmiddels staan de zwarte monsters in de achtertuin want deze week mogen wij ze ein-de-lijk gaan gebruiken. Ze staan daar, omdat mijn moeder ze te lelijk vindt om ze in de voortuin te zetten. Daar ben ik het wel mee eens. De gemeente gaf dan wel aan dat het 'mini' containers waren, maar ze zijn nog steeds behoorlijk groot en ook nog lelijk.

Binnenshuis staat tegenwoordig ook een behoorlijk groot ding. Doordat we het plastic weer bij het gewone afval moeten doen (had ik net door wat ik allemaal wel en niet bij het plastic mocht doen!) is onze huidige vuilnisbak te klein. Mijn vader ging afgelopen weekend een nieuwe halen en ik wist niet wat ik zag: DAT IS DING GROOT, NIET NORMAAL! Hij heeft zelfs twee aparte vakken, zodat we het afval makkelijker kunnen scheiden. Toen ik vroeg waar deze nieuwe vuilnisbak voor nodig was voor kreeg ik dit als antwoord. "Je denkt toch zeker niet dat ik iedere keer als ik GFT-afval heb naar buiten loop om het in die container te gooien, zeker nu het kouder wordt ", aldus mijn vader. Tsja, daar heeft hij wel een puntje…

Afval scheiden dus, maar wat moet nu precies waar? Ik moet er nog wel even aan wennen vrees ik…

Meer berichten