Logo deschakelbarendrecht.nl
Jozef en Maria in de stal. (Foto: Bert Kamsteeg.) 
Jozef en Maria in de stal. (Foto: Bert Kamsteeg.) 

Thema kerstwandeling: een nieuw begin

BARENDRECHT – De kerstwandeling 'Bethlehem in Barendrecht' wordt dit jaar voor de 8e keer door stichting Hart voor Barendrecht georganiseerd op zaterdagavond 14 december. Dit jaar in aansluiting op het jaarlijkse WinterFeest.
 De route leidt de wandelaars via een sfeervol verlicht pad door de 'historische dorpskern'. Het thema voor de kerstwandeling 2019 is 'Een Nieuw Begin'. Zoals het thema doet vermoeden is er nogal wat veranderd in de opzet en uitwerking naast de samenwerking met het WinterFeest.

De wandeling is ditmaal op zaterdag in plaats van vrijdag en een week eerder dan de laatste edities. Er zijn nieuwe taferelen en nieuwe kostuums maar boven alles dekt het thema de lading van het kerstevangelie dat met de wandeling wordt uitgedragen: 'door de komst van Jezus naar de aarde heeft God een nieuw begin voor alle mensen gebracht'.

Na een wandeling van een klein uur langs 11 taferelen uit het kerstverhaal is in De Ontmoeting naast de Dorpskerk warme chocomel en koek verkrijgbaar. In aansluiting op het WinterFeest kan vanaf 18 tot 19 uur worden gestart vanaf het Doormanplein, de wandeling duurt ongeveer 60 minuten en eindigt in De Ontmoeting bij de Dorpskerk.
 De route is op verharde paden, voor kinderwagens en rolstoelen goed begaanbaar. Iedereen is van harte welkom om mee te doen aan de Kerstwandeling, de kinderen kunnen een lampion meenemen.

De voorbereidingen zijn reeds in volle gang en oefenavonden zijn aanstaande. Wie wil helpen kan contact opnemen met Loek van Doorn, T 0180-622296, E l.vandoorn@hartvoorbarendrecht.nl.

Meer berichten