Logo deschakelbarendrecht.nl

Sinterklaas op weg naar Barendrecht

BARENDRECHT – Sinterklaas is vanaf zaterdag in het land. In zijn agenda staan behoorlijk wat afspraken in Barendrecht. Zodra hij de landelijke intocht op zaterdag 16 november in Apeldoorn achter zich heeft, zal de Goedheiligman direct naar Barendrecht komen.
 

Zaterdag 16 november: centrum

In het centrum wordt Sinterklaas welkom worden geheten vanaf het podium dat staat opgesteld bij de opgang van de Middenbaan richting Het Kruispunt ( evenementenplein Binnenhof). De burgemeester zal Sinterklaas welkom heten rond 13.30 uur. Kinderen zijn al vanaf 13 uur welkom want Clown Japie verzorgt weer een knallende kindershow.

Na de begroeting door de burgemeester verplaatst de Sint zich naar de andere kant van de Middenbaan, bij de Hollandse Heerlijkheid. Hij maakt vandaar een voettocht terug naar het podium bij Het Kruispunt. Samen met zijn Pieten en Pietenband zal het zaterdag weer een gezellige drukte worden in het centrum. Sinterklaas heeft ook dit jaar weer beloofd dat hij alle tijd heeft om elk kind een hand te schudden.

Zaterdag 16 november: Carnisse Veste

De intocht van Sinterklaas in Carnisse Veste vindt plaats van 13.30 tot 17 uur. Voordat de Sint bij het winkelcentrum aankomt, houdt hij een tocht door de wijk. Deze start om 13.30 uur aan de Kabbelkant, bij Waterpoort.
Er is vanaf 13.30 uur een podiumprogramma op het Van Beuningenplein. Sint Nicolaas komt hier rond 14.30 uur aan. Hij verzorgt de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. De kleurplaten zijn verkrijgbaar in de winkels.
Het podiumprogramma duurt tot 15 uur. Daarna is de Goedheiligman tot 17 uur in het winkelcentrum, waar kinderen met hem en de Pieten op de foto kunnen.

Vrijdag 22 november: schoen zetten

Alle kinderen uit Barendrecht en omgeving zijn op vrijdag 22 november welkom om zijn schoen te komen zetten bij de open haard in Het Kruispunt aan de Middenbaan. Dat kan van 10 tot 19 uur. Stop er iets lekkers in voor het paard Amerigo en een mooie kleurplaat voor Sinterklaas! Voor alle schoenenzetters brengt Sinterklaas iets leuks mee.  
De schoenen kunnen op zaterdag 23 november worden opgehaald, vanaf 10 uur. Dan hebben Sinterklaas en zijn pieten er een leuke verrassing in gestopt!

Zaterdag 23 november

Van 13.30 tot 15.30 uur is er een meet & greet met Sinterklaas in Het Kruispunt. Kinderen kunnen op de foto met de Sint. De winkeliers plaatsen de foto's op hun facebookpagina en degene met de meeste likes krijgt een foto-shoot ( op 30 november) met Sinterklaas cadeau.

In Carnisse Veste zijn van 13 tot 16 uur strooipieten aan het werk.

Zaterdag 30 november

De winkeliers van het centrum houden dan een Pieten-Parcours voor alle kinderen. Wanneer je alle proeven op de Middenbaan gedaan hebt dan ontvang je een Pietendiploma van Sinterklaas of zijn HoofdPiet en ook nog eens een chocoladeletter. Het Pieten-Parcours is van 12.00 tot 16.00 uur.

In Carnisse Veste zijn van 13 tot 16 uur strooipieten te vinden.

Meer berichten