Logo deschakelbarendrecht.nl
De tien mantelzorgers en Betty, Sunita en Nine van De Toekomst. Tweede van links staand Betty Guys en eerste van links zittend Cengiz Tutar, voorzitter van PvdA Barendrecht.
De tien mantelzorgers en Betty, Sunita en Nine van De Toekomst. Tweede van links staand Betty Guys en eerste van links zittend Cengiz Tutar, voorzitter van PvdA Barendrecht.

Etentje en bloemen voor mantelzorgers

BARENDRECHT - Tien mantelzorgers werden woensdag 6 november getrakteerd op een etentje in La Fresko. Het was een initiatief van stichting De Toekomst, die op vijf locaties in en rond Barendrecht begeleiding biedt voor mensen met geheugenproblemen, psychische problemen of een lichte fysieke beperking. Met hun dagbesteding ondersteunen ze ook de mantelzorgers die dan even hun handen vrij hebben.

Betty Guys, met Nine Sholles en Sunita van der Werff, een van de oprichters van De Toekomst, vertelde dat het etentje kaderde in de Maand van de Mantelzorg, die eerder die dag geopend werd door wethouder Reshma Roopram tijdens een feestelijke middag in Het Kruispunt: "Wij weten hoe zwaar en intensief het vaak is om mantelzorger te zijn. Het wordt ook steeds moeilijker want mantelzorgers worden zelf gemiddeld ouder en moeten daarbij hun zorg soms verdelen over ouders, partner, kinderen en kleinkinderen. Een etentje is dan een gezellige manier om deze harde werkers eens extra in het zonnetje te zetten en het is een mooie gelegenheid om elkaar steun te bieden."

Een kleine attentie in de vorm van een bloemetje voor elke mantelzorger (en natuurlijk Betty en haar collega's) werd verzorgd door PvdA Barendrecht. Voorzitter Cengiz Tutar was blij op deze manier waardering te kunnen uitspreken voor de inzet van de mantelzorgers. Cengiz: "We willen laten zien dat we weten hoe belangrijk hun werk is en dat we allen moeten beseffen hoeveel we van ze vragen en hoe belangrijk hun rol voor onze samenleving is."

Meer berichten