Logo deschakelbarendrecht.nl
Vibraties stimuleren de bloedsomloop en spieren
Vibraties stimuleren de bloedsomloop en spieren

Genieten met je ogen open en ogen dicht

,,Stap maar in, dan kunt u de FPS-technologie zelf ervaren.''

Na een uur enthousiast en deskundig over bedden en de technologie gesproken te hebben, nodigt Wim Hofman van De Suite in Moordrecht mij uit om op een prachtige dikke matras te gaan liggen. Met een dekbed, gevuld met dons dat zo licht is dat je het niet voelt, dekt hij me toe.
,,We doen een beenprogramma van 24 minuten en om de werking goed te ervaren is het beter om de sessie af te maken" zegt Wim. "Dus ik hoop dat u geen haast heeft." Ik maak geen bezwaar. Hoe kan je dat ook, als je als slaapkop bekend staat.?Wim pakt de bediening en ik voel de eerste trillingen door het matras. Het ene moment wat rustiger in de onderrug en daarna wat heviger bij de onderbenen. Wim zit naast me en geeft uitleg wat er gebeurd.
,,Aan de hand van speciale software worden geluidspulsen in vloeiende bewegingen naar vier speciale speakers gestuurd en wordt het ontvangen geluid omgezet in subtiele trillingen. Hierdoor ontstaan vibraties, die de bloedsomloop en spieren stimuleren. De software regelt ook het circuleren van geluidgolven van het hoofd naar de benen en terug. Door het variëren van frequenties, pulsatie en circulatie kan er gericht worden gewerkt aan reducering van pijnklachten, vermindering van spierspanning en onrust.
Het systeem heeft twaalf verschillende behandelprogramma's. Daarvan zijn er vier die ontspannend van aard zijn. Deze programma's verlagen de basisspanning in het lichaam. Door u diepere staat van ontspanning, slaapt men beter en dat is van belang voor mensen die stress ervaren of veel spanning opbouwen, zoals bij

Er zijn programma's voor een snel herstel en vier programma's gericht op specifieke spiergroepen. Dat kan zijn in geval van rugklachten, maar ook als er sprake neuropathische pijn en beenklachten.
Ik luister en probeer te begrijpen wat er gebeurt in mijn lichaam. Als het programma afgelopen is wil ik van het bed stappen, maar voor ik dat doe wil Wim me nog een andere techniek laten zien die in dit bed zit. ,,Ga maar met uw benen buiten het bed zitten, dan laat ik het bed omhoog komen. Enige momenten later is het bed zo hoog dat ik zonder kracht te zetten kan op staan en lopen. Ik realiseer me dat dit ideaal is voor mensen die moeite hebben met op te staan.

Als ik het gesprek evalueer, komt er nog een vraag bij met op die ik nog aan Wim wil stellen, voor we het gesprek afronden. ,,Is de technologie alleen voor zieke mensen, want we hebben het eigenlijk veel over mensen met klachten gehad? Wim: ,,Nee, zeker niet. Beter gezegd, er kan altijd wat spelen in je leven zonder dat je echt ziek bent en ontspannen is altijd goed voor een mens. Iedereen weet dat bij stress in welke vorm dan ook een goede nachtrust essentieel is. Met de ontspanningstechnologie bevorder je dan je elementaire nachtrust. Vanzelfsprekend zullen er altijd mensen blijven die sceptisch zijn over de werking. De gebruikers denken daar anders over en bewijzen hun ongelijk. Natuurlijk maken we niet alleen bedden met FPS-technologie. Naast het slapen maken we prachtige bedden en slaapkamers op maat. De keuze is uniek en volledig afgestemd op wat iemand verlangt, hoe groot of klein die wensen ook zijn. Zo kun je genieten met je ogen open en met je ogen dicht."

https://www.desuite.nl/slapen/fps/

Willem Monteban
Meer berichten