Logo deschakelbarendrecht.nl
Anaïs Swirc, burgemeester Jan van Belzen en kinderburgemeester Maas van der Graaf.
Anaïs Swirc, burgemeester Jan van Belzen en kinderburgemeester Maas van der Graaf.

Maas van der Graaf nieuwe kinderburgemeester van Barendrecht

BARENDRECHT - Maas van der Graaf is sinds dinsdag 12 november de nieuwe kinderburgemeester van Barendrecht. Tijdens een zitting van de gemeenteraad nam hij de ambtsketen over van Anaïs Swirc. Zij was het afgelopen jaar de eerste kinderburgemeester van het dorp. Zaterdag gaat Maas voor het eerst op stap met burgemeester Jan van Belzen. Hun eerste gezamenlijke missie is het verwelkomen van Sinterklaas.

Maas wil onder meer specifiek aandacht vragen voor een rookvrije generatie. Hij wil langs bij scholen en sportclubs om hen te vragen na te denken over rookvrije zones. Ook wil hij dat jong en oud meer met elkaar in contact komen door met kinderen te gaan koken voor ouderen, samen met zijn kookclub. Ook gaat Maas aan de slag met MONO: Veilig verkeer in Barendrecht. Hij wil in gesprek met jongeren en wijkagenten, om ervoor te zorgen dat iedereen in Barendrecht de risico's ziet van het gebruik van de telefoon in verkeer. De eerste officiële activiteit van Maas wordt de intocht van Sinterklaas in Barendrecht op zaterdag 16 november.

Afscheid Anaïs

Tijdens de raadsvergadering werd ook afscheid genomen van Anaïs Swirc. Zij maakte als eerste kinderburgemeester van Barendrecht een grote indruk. Zo heeft ze zich ingezet om jongeren en ouderen met elkaar in contact brengen om eenzaamheid te verminderen. Daarnaast maakte zij veel indruk met haar speech tijdens de herdenkingsdienst op 4 mei. Daar vertelde zij over haar Joodse achtergrond, de rituelen in haar gezin en de realiteit van onveiligheid en onverdraagzaamheid waar zij door haar Joodse achtergrond mee te maken krijgt.
Voor Anaïs was er een bos bloemen en een oorkonde. Burgemeester Jan van Belzen dankte ook haar ouders voor alle medewerking. 

Meer berichten