Logo deschakelbarendrecht.nl
Het Euser-personeel verraste Bas en Lisette Euser met een mooi aandenken aan het eeuwfeest.
Het Euser-personeel verraste Bas en Lisette Euser met een mooi aandenken aan het eeuwfeest. (Foto: Jos Wesdijk)

Bruisend eeuwfeest Euser Transport

BARENDRECHT – Euser Transport in Barendrecht heeft vrijdag en zaterdag op uitbundige wijze het honderdjarig bestaan gevierd. Speciaal voor de festiviteiten was het terrein van Euser aan de Ebweg omgetoverd tot een festivalterrein met een 70 meter lange feesttent.

Vrijdag kwamen de externe relaties op bezoek om de directie – Lisette en Bas Euser – te feliciteren. Zaterdagavond was de tent voor honderden personeelsleden, die door hun werkgever werden getrakteerd op lekker eten en drinken, entertainment, een feestband en een verrassingsoptreden van Gerard Joling.

De historie en de toekomst van het logistieke bedrijf (350 vrachtwagens, 620 medewerkers) vormden de rode draad van het bruisende tweedaagse event.

Geluidenimitator Niek Boes opende vrijdag het programma voor relaties met een unieke show, waarin de geluiden van de weg, de logistiek en het honderdjarige bedrijf centraal stonden. Trendwatcher, TEDx spreker en mediafenomeen Ruud Veltenaar wist de zaal met relaties te inspireren met zijn boeiende verhaal over de toekomst van de logistiek en vernieuwende kansen die een veranderende wereld biedt. Dagvoorzitter Suzanne Mulder interviewde tevens de huidige directieleden Lisette en Bas Euser.

Paard en wagen

Het avontuur van grondlegger Aart Euser begon een eeuw geleden met een bodedienst in Barendrecht met paard en wagen. Hard werken had hij geleerd op het tuindersbedrijf van zijn ouders die befaamd waren om de teelt van aardbeien. Maar Aart wilde iets anders. Hij ging aan de slag als transporteur. Zijn nazaten maakten van de bodedienst het grote en innovatieve bedrijf dat Euser Transport nu is: Aart's zonen Cor en Henk Euser, en daarna de zoon van Cor, Ad Euser, de vader van Lisette. Ad was de man die in het bedrijf aan het bedrijf ging werken en zorgde voor meer spreiding in het werk. Begin 2000 gingen Lisette en Bas verder professionaliseren en zijn met trots de aanjager van het huidige succes en de groei.

Het feest aan de Ebweg werd vrijdag bijgewoond door klanten van het eerste uur zoals Brocacef en Bakker Barendrecht. Ook vaste klanten waren ruim vertegenwoordigd, zoals Sligro, Jumbo, Hema, ollander, Klootwijk, Havi, Albert Heijn en Technische Unie. Die klantentrouw heeft Euser Transport verdiend met betrouwbaarheid en een onberispelijke staat van dienst.

Meer berichten