(impressie: De Roon Architecten)
(impressie: De Roon Architecten)

Appartementencomplex aan Gouwe in ontwikkeling

Algemeen

BARENDRECHT - Het vergeelde aanplakbiljet achter de ramen, met daarop grote letters 'te huur', zegt misschien wel alles. Er zijn geen bedrijven meer die interesse hebben in het huren van een pand zoals dat op de hoek van de Gouwe en de Binnenlandsebaan staat. Zelfs een grondige renovatie twee jaar geleden, heeft geen huurder over de streep getrokken zich daar te vestigen. Een hoge entree, geen lift, rolstoelonvriendelijk en weinig parkeergelegenheid. Kortom, de functionaliteit van het pand is ingehaald door de eisen van deze tijd.

Met dat gegeven klopte de eigenaar bij Hans Bahlman van VastgoedNL aan. Al snel werd het idee geboren het pand te slopen en op die locatie appartementen te bouwen. Niet zo'n gek idee als men bedenkt dat de vraag naar appartementen enorm is. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en liggen er vergevorderde plannen voor het bouwen van elf luxe appartementen met 21 inpandige parkeerplaatsen. Hans: ,,Nadat het idee ontstaan was voor de appartementen heb ik contact gezocht met René de Roon van het gelijknamige architectenbureau in Barendrecht. René heeft een brede ervaring in het ontwerpen van appartementen. Zo is ook De Kruidenmeester en de Hooghe Heerlijkheid in het centrum van Rhoon, van zijn hand. In nauw overleg met de gemeente zijn we aan het werk gegaan.

Uitgangspunt was een complex te ontwerpen waarin betaalbare appartementen zijn ondergebracht, dat past in de omgeving en een upgrading voor de buurt zou zijn. Er mag veel, maar er mag ook veel niet. Parkeren is bijvoorbeeld een belangrijk issue. Per woning moeten er 1,8 parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Dat was een enorme puzzel. In het huidige ontwerp zijn ze allemaal inpandig onder het gebouw gesitueerd. In een vroeg stadium hebben we ook overleg gehad met aangrenzende omwonenden, waaruit aandachtspunten naar voren zijn gekomen waar we serieus naar kijken."

,,Op dit moment is de status zo dat er een voorontwerp bij de gemeente ligt. We wachten tot de gemeente uitspraak doet over het bestemmingsplan van de locatie. Van kantoorbestemming moet dat aangepast worden naar woonbestemming. Pas als dat er is kan de volgende stap gemaakt worden. In die tussentijd zijn we wel in gesprek met de afdeling welstand. Medio 2020 hopen we met de verkoop van 'De Gouwe Hoeck' te beginnen."

Impressies van het plan kunnen bekeken worden via www.deroonbv.nl/downloads/DeGouweHoeck10.

Advertenties uit de krant